Ve snaze zamezit šíření koronavirového onemocnění během svátků naordinoval premiér Boris Johnson Britům nová pravidla. Do tzv. vánoční bubliny se mezi 23.-27. prosincem smí vtěsnat pouze členové tří domácností, a to v omezeném počtu.

Pro obyčejné rodiny je to vcelku zvladatelná situace, pro královnu Alžbětu II. logistická noční můra. Britská monarchie je totiž rozvětvená jako starobylý strom. Tradiční rozbalování dárků na hradě Sandringham se letos bude muset obejít bez většiny členů, respektive si s královnou a princem Philipem (99) u čaje mohou poplkat maximálně dvě další rodiny. Podle zahraničních médií je už rozhodnuto, komu se této příležitosti dostane, a není to ani jedna ze zřejmých voleb.

Video: Potřetí těhotná Ornella mluví s Koktou o smrti! A Rychlý přijde o miliony

Video
Video se připravuje ...

Potřetí těhotná Ornella mluví s Koktou o smrti! A Rychlý přijde o miliony Bára Horáková, Lukáš Červený

Alžběta by Vánoce měla strávit pouze s rodinou svého syna, hraběte z Wessexu Edwarda (56). S plánem přišel královnin tým poradců. Vynechání jasných favoritů prince Charlese a prince Williama má údajně své opodstatnění – pokud by Štědrý den oslavili s panovnicí, museli by se vzdát možnosti navštívit o svátcích rodiny svých poloviček.

Zbytek monarchů však přeci jen neostrouhá a o čas s královnou nepřijde; striktní pravidla tří rodin platí pouze pro vnitřní prostory, na venkovní aktivity se vztahuje volnější omezení třiceti osob. Během každoročního honu bažantů se tak smísí rodiny vévodů z Cambridge, Cornwallu i Wessexu. Otazníkem zůstává Alžbětin nevyvedený syn princ Andrew (61), který kvůli pedofilnímu skandálu padl v nemilost. Utečenci ze Sussexu princ Harry (36) a Meghan Markleová (39) by se ale letošních oslav nemohli zúčastnit, ani kdyby pandemie koronaviru neochromila svět.

VIDEO: Moučková nebude mít pohřeb ani hrob! A Slováčková "nakopala" rakovinu

Video
Video se připravuje ...

Moučková nebude mít pohřeb ani hrob! A Slováčková "nakopala" rakovinu Pavlína Horáková, Aleš Brunclík

Fotogalerie
103 fotografií