Londýnská právnická firma Harbottle & Lewis zastupuje prince Charlese (71) a oba jeho syny už pěknou řádku let a bezproblémová spolupráce pokračovala i po odchodu vévodů ze Sussexu do Spojených států. Tento týden ovšem princ Harry podepsal oficiální dokumenty, jimiž s firmou ukončuje veškeré vztahy. A podle královského experta to značí jediné – páreček se ke svým královským povinnostem nehodlá nikdy vrátit.

„Tímto dokázali, že se nemíní vrátit. Výběr právníků je pro královskou rodinu zásadní věcí,“ napsal Richard Eden pro deník The Daily Mail. Zmínil také, že Meghan a Harry byli ve velmi blízkém vztahu s jedním z partnerů advokátní kanceláře, a dokonce ho požádali, aby se stal ředitelem jejich nadace, kterou však kvůli ochranné známce „Sussex Royal“ čekal rychlý rozpad.

Video: Kruté dětství Jiřího Štěpničky. Psychicky nemocný Preiss na veřejnosti. A další Harryho podpásovka

Video
Video se připravuje ...

Kruté dětství Jiřího Štěpničky. Psychicky nemocný Preiss na veřejnosti. A další Harryho podpásovka Bára Horáková, Lukáš Červený

Meghan a Harry si náhradu našli vcelku rychle, a to v advokátní kanceláři Fieldfisher, jež bude zastupovat i jejich novou nadaci Archewell. „Chtěli si najít vlastní právníky, ne využívat právní tým královské rodiny. Jsou na cestě za nezávislostí,“ prozradil jiný zdroj výše zmiňovanému serveru. Fieldfisher má pobočky ve 13 zemích světa včetně Spojených států a pro Sussexy tak jistě bude pohodlnější vyřizovat nutné právní záležitosti s advokáty, kteří nesídlí tisíce kilometrů daleko.

Královna Alžběta (94) jim každopádně před „Megxitem“ dala možnost návratu – své kontroverzní rozhodnutí můžou po 12 měsících přehodnotit. Zdá se ale, že vévodové reklamaci nevyužijí.

VIDEO: Proč Jágrova kráska maže stopy o své minulosti? A finalista Superstar skončil ve vazbě

Video
Video se připravuje ...

Proč Jágrova kráska maže stopy o své minulosti? A finalista Superstar skončil ve vazbě Blesk TV

Fotogalerie
56 fotografií