Ochranka neochranka, vzdušné prostory nad pronajatým domem za 18 milionů dolarů, kde Meghan s Harrym od začátku dubna přebývají, neuhlídá ani ozbrojená stráž. Nad pozemkem jim ustavičně létají cizí drony s kamerou, co je bezostyšně natáčí a fotografují. Pár sice podal stížnost tamním autoritám, problém to ale nevyřešilo – jejich soukromí je snímáno dál a došlo to do fáze, kdy si oba vévodové říkají, zda jim nezačíná jít o život.

„Vidí, jak se k nim slétají drony, a mají za to, že je ovládají fotografové, ale není dobré předpokládat, že to tak opravdu je,“ uvedl zdroj pro server Daily Beast. „Před svatbou dostávala Meghan rasistické výhrůžky smrti, hrozba teroristického útoku je pro ně reálná. Jak by se cítil kdokoliv jiný, kdyby jim nad hlavami létaly drony, když si venku hraje se svým synem?“ pokračoval.

Drony jsou jen třešničkou na dortu nepředstavitelných pokusů narušit jejich soukromí. Vévodové ze Sussexu jsou konstantně sledováni až k domu, na silnici se k nim nebezpečně a velice neohleduplně přibližují auta, jejichž řidiči touží po pohledu na Meghan za volantem.

Jednou málem došlo k nehodě, když se na ně auto přilepilo a odmítalo zpomalit. „Bylo to neuvěřitelně nebezpečné, šokující a děsivé,“ okomentoval zdroj noční můru. Mluvčí policejního úřadu v Los Angeles potvrdil, že se v sousedství Sussexů potýkají s problémem nekontrolovatelného poletování kvadrokoptér, ale situaci řeší.

S drony mají vévodové zkušenosti ještě z dob pobytu v sídle ve Frogmore. Policejní složky tehdy rozmístily kolem pozemků varování o zákazu používání dronů pod pohrůžkou zatčení. Potenciální čumily to úspěšně odradilo.

Fotogalerie
84 fotografií