Lidé z celé Velké Británie projevili ve čtvrtek své uznání veškerým zdravotníkům tím, že přišli ke svým oknům či balkonům a zatleskali jim, aby je povzbudili v náročném boji s nebezpečným virem, který Velkou Británii pustoší stejně jako třeba naši republiku. Zároveň tak vyjádřili svou hlubokou vděčnost. K tomuto hezkému gestu se připojila celá řada lidí nejen obyčejných, ale i těch s modrou krví – a kromě princátek George (6), Louise (necelé 2 roky) a princezničky Charlotte (4) se rozhodl k tomuto činu i princ Charles se svou druhou manželkou.

Vzhledem k tomu, že se sám nejstarší syn královny Alžběty II. potýká s koronavirovým onemocněním v dobrovolné izolaci na statku Birkhall, a jeho partnerka Camilla Parker Bowlesová, která mu zde dělá společnost, se s ním nemůže vídat. Zatleskali jim tedy sice každý z jiného místa, ale oba dva se objevili bok po boku v povedené montáži sdílené na instagramovém účtu Clarence House. Ten totiž mapuje život a aktivity právě prince z Walesu a vévodkyně z Cornwallu.

Kromě potlesku příspěvek v instastories doplnili i fotografiemi, na nichž si oba dva potřásají rukou se zdravotníky, a popiskem „děkujeme vám všem“. Zároveň všechny vyzvali, aby se k této internetové výzvě #clapfroucarers (což česky znamená „potlesk pro ty, co se o nás starají“) přidali, jelikož tímhle způsobem mohou „dát najevo své uznání všem sestrám, lékařům a ošetřovatelům, kteří bojují proti koronaviru“.

VIDEO: Prince Charles se nepozdravil s Trumpovým mužem

Video
Video se připravuje ...

Prince Charles se nepozdravil s Trumpovým mužem. Reuters

Fotogalerie
38 fotografií