Smutnou informaci 25. prosince v oficiálním prohlášení oznámil norský král Harald V. (82). „Se smutkem jsme s královnou přijali zprávu o smrti Ariho Behna. Ari byl mnoho let důležitou součástí naší rodiny a my na něj vzpomínáme s vřelostí. Jsme rádi, že jsme ho mohli poznat. Zarmoutilo nás, že naše vnoučata ztratila otce,“ sdělil panovník.

Příčinu smrti bývalého manžela princezny Marthy Louise konkretizoval jeho literární agent Geir Hakonsund. „S hlubokým zármutkem v srdci musím jménem příbuzných Ariho Behna potvrdit, že si sám sáhl na život,“ řekl médiím.

Ari Behn se s princeznou Marthou Louise oženil v roce 2002 a zplodil s ní tři dcery. Manželství se rozpadlo v roce 2017. Ari Behn jako spisovatel debutoval povídkovou knihou Trist som faen (Smutný jako peklo) roku 1999. Titul se stal bestsellerem, prodalo se ho přes sto tisíc výtisků a byl přeložen do několika jazyků.

Spisovatel před dvěma lety šokoval veřejnost tvrzením, že byl jedním z mužů, které sexuálně obtěžoval hollywoodský herec Kevin Spacey (60). Mělo k tomu dojít v roce 2007, na párty, kterou Spacey pořádal. Herec prý Behna pod stolem přes kalhoty chytil za genitálie. Behn to řekl v rozhovoru pro švédské rádio P4.

Fotogalerie
20 fotografií