Vévodkyně Meghan se často a ráda angažuje v charitativní činnosti, o které informuje i na jejím oficiálním instagramovém účtu. Velký poprask tak vzbudila nejnovější reportáž listu Daily Mail, který informoval o prostředí, ve kterém pracují zaměstnanci textilní továrny v Indii, kde vyrobili šál, který pro synka Archie zakoupila sama vévodkyně! 

Za organický šátek (dohar), do kterého halila Archieho na charitativním utkání v pólu v polovině července, zaplatila vévodkyně 35 liber (980 korun), ale samotní zaměstnanci indické továrny, ze které pochází, si vydělají v přepočtu pouhých 10 korun na hodinu! Královský palác se k celé situaci odmítl vyjádřit. 

Továrna v Rajasthanu čítá sto pracovníků, kteří pracují v zoufalých podmínkách za zoufalé peníze. Aruna Regarová (50), jedna ze švadlen, které se podílely na přípravě šálu, který si Meghan oblíbila, prozradila, že si měsíčně vydělá v přepočtu necelé dva tisíce korun, když odpracuje přes deset hodin denně. 

Když se dozvěděla, za kolik se šátek v cizině prodává, málem omdlela úžasem. „Ta šála stojí tolik, co si vydělám za dva týdny. Tomu nemůžu uvěřit,“ smutnila padesátiletá pracovnice. Když jí pak ukázali fotku Meghan s jejich ručně vyrobeným šátkem, Regarová neměla ani tušení, o koho jde. „Netuším, kdo jsou ti lidé, ale doslechli jsme se, že si náš dohar koupil někdo velmi slavný. Tak to musí být oni,“ dodala Indka. 

Majitel továrny Farid Mohammed má z fotografie Meghan s šátkem radost a doufá, že jim to podpoří prodej. Pokud jde o tragický nízké mzdy, říká, že je to v jejich státě standardem. „To jsou standardní platy, které ani nestanovujeme my. Naši zaměstnanci pracují v dobrých podmínkách, dokonce v lepších než v jiných továrnách. Vážíme si našich zaměstnanců,“ prohlásil manažer továrny. 

VIDEO: Novomanželé Harry a Meghan: Zbavovali se svatebních darů za 200 milionů!

Video
Video se připravuje ...

Novomanželé Harry a Meghan: Zbavují se svatebních darů za 200 milionů! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
141 fotografií