Prvorozený potomek Meghan a Harryho (34) Archie se co nevidět dočká křtin. Ty se odehrají již v sobotu 6. července v kapli svatého Jiřího ve Windsoru, kde už jsou ostatně na slavnostní události zvyklí. Archieho rodiče zde loni v květnu slavili svatbu, a dokonce zde byl před lety pokřtěn i Harry, když byl ještě miminko. 

„Jedná se o velmi malý prostor, takže očekáváme více intimní setkání zhruba 25 osob," prozradila pro ABC News odbornice na královskou rodinu Victoria Murphyová, která narážela na to, že v případě dětí Williama a Kate šlo vždy o větší událost. 

V případě dvouměsíčního Archieho, který se narodil 6. května, bude vše ale velmi intimního charakteru. Samotný křest pak bude čistě soukromou událostí, ale kromě toho nebude tentokrát ani povoleno ukazovat hosty při příjezdu. Účastnit by se ho ale měl Harryho otec, princ Charles (70) s manželkou, vévodkyní Camillou (71). Ačkoliv princ William právě oznámil cestu do Pákistánu, ani on s vévodkyní Kate nebudou chybět. Přítomná bude také matka Meghan, Doria Raglandová (62). Ovšem královna Alžběta II. (93) se nebude moci křtu svého pravnoučka zúčastnit, jelikož už má jiné povinnosti.

Britům se rozhodnutí ponechat Archieho křtiny v tajnosti moc nezamlouvá, už s ohledem na to, že na renovaci domova Meghan a Harryho ve Frogmore Cottage padly asi 3 miliony právě z daní občanů. Ti by si tak přáli, aby jim Američanka neházela klacky pod nohy a konečně se podřídila královským tradicím. Jenže nic takového se neděje. Jedinou útěchou tak fanouškům královské rodiny bude to, že známá dvojice pravděpodobně posléze sama zveřejní nějaké oficiální snímky z křtu. 
VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan
 

Fotogalerie
89 fotografií