Kdo by čekal, že někdejší americká herečka si své místo v britské královské rodině již napevno vydobyla a dostala tak alespoň trochu volnosti, mýlil by se. Naopak vyšlo najevo, že už v dobách těsně před její loňskou svatbou s princem Harrym se její režim naopak zpřísnil a od té doby se to nezměnilo.

Původně totiž sice měla společně s Harrym kancelář a služebnictvo v Kensingtonském paláci, ostatně stejně jako princ William (36) s chotí Kate (37), ale to se rychle muselo měnit. Ještě předtím, než se odstěhovali do Frogmore Cottage, jejich agenda se začala vyřizovat přímo v Buckinghamském paláci, tedy pod dohledem samotné královny. 

Důvodem mělo být údajně to, že služebnictvo bylo „zděšené“ poté, co se do médií začal vyjadřovat otec Meghan, Thomas Markle (74) a jeho jedy plnily titulní strany britských médií. To bylo průšvihů, které bylo nutno hasit! „Tohle rozhodnutí bylo učiněno, když začal Kensingtonský palác denně vydávat vyjádření ohledně otce Meghan Markleové,“ uvedl pro Daily Mail zdroj z paláce. 

Vzhledem k tomu, že královská rodina nerada pere špinavé prádlo na veřejnosti, byla to pro ně tehdy výzva. Ovšem přesunem a kontrolami se prý vše podařilo vyřešit. Nově navíc dostala veškerou komunikaci pro Meghan a Harryho (a nyní jistě i pro novorozeného synka Archieho) na starost Sara Lathamová, která se navíc v případě krize musí podrobit povelům od královnina tajemníka Donala McCabea.

V kompetenci Sary je také kontrola diářů Meghan a Harryho, aby žádné dvě veřejné akce či oficiální povinnosti nebyly omylem napsané na stejné datum a čas. „Záměr je zajistit, aby byli koordinovaní se zbytkem královské rodiny a nestali se tak samostatným »státem« ve Frogmore Cottage,“ objasnil zdroj Daily Mailu s tím, že vévoda s vévodkyní ze Sussexu jsou v hierarchii dynastie až na čtvrtém místě za palácem včele s královnou, sídlem prince Charlese (70) a Kensingtonským palácem, kde vládnou Kate a William. Tomu se proto musí podřídit. 

VIDEO: Harryho Meghan je těhotná: Bříško si pořád kryje! Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

Harryho Meghan je těhotná: Bříško si pořád kryje! Podívejte se na video! Reuters

Fotogalerie
85 fotografií