Přestože v posledních několika měsících doprovázela vévodkyně ze Sussexu Meghan Markle svého chotě prince Harryho téměř na každém kroku, nyní se její pozornost obrátila na zdraví jejího zatím nenarozeného dítěte. Z tohoto důvodu se nezúčastní cesty do africké Zambie. Její manžel tam pojede sám.

Důvodem je Zika virus

Člověk zevnitř sdělil: „Doposud si všichni v Zambii mysleli, že Meghan dorazí společně s Harrym. Ale je příliš unavená a pochopitelně má obavy cestovat do země, kde hrozí byť sebemenší riziko nákazy Zika virem.“

Meghan, jež by měla své dítko přivést na svět na jaře, i lékaři doporučili, aby se vyhýbala džunglím a deštným pralesům, kde je plno komárů přenášejících nebezpečný virus. „Nakonec princ Harry souhlasil, že dvoudenní výlet uskuteční sám a Meghan si bude moci odpočinout a strávit nějaký čas se svou matkou Dorií, která přijela na návštěvu do Spojeného království,“ doplnil zdroj.

Zika virus

Zika virus představuje vysoké riziko pro těhotné ženy, jelikož může jejich dětem způsobit těžkou vývojovou poruchu zvanou mikrocefalie. Jedná se o předčasné ukončení růstu mozku a může způsobit zakrnění celé hlavy. Postižený je pak často vystaven řadě závažných onemocnění, především genetických. Nákazu přenáší Aedes aegypti neboli komár egyptský.

Fotogalerie
61 fotografií