Nyní Harry s Meghan, která by svého prvního potomka měla na svět přivést v dubnu příštího roku, obývají malý domek v areálu Kensingtonského paláce. Původně se počítalo s tím, že se novomanželé po skončení nákladné rekonstrukce nastěhují do jednoho z rozsáhlých apartmánů přímo v paláci. Jenomže náhle došlo ke změně plánů.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu se během příštího roku nastěhují přímo do sídla ve Windsoru, které jim darovala babička královna Alžběta II. coby svatební dar. „Mezi bratry dochází k jistému pnutí,“ cituje The Sun zdroj blízký královskému dvoru. „Harry s Meghan nechtějí žít vedle bratra, ale chtějí se zařídit sami,“ dodal.

Malé stavení, kde nyní Harry a Meghan žijí, původně sloužilo jako přechodné bydliště také pro Williama a Kate, kteří v něm „čekali“, než jim bude zrenovován byt v paláci o dvaceti pokojích.

Nebude to ovšem jen tak. Také Frogmore Cottage ve Windsoru bude muset projít rozsáhlou a nákladnou přestavbou na moderní rodinné sídlo. Podle deníku The Sun se počítá s deseti ložnicemi, dětskou hernou, tělocvičnou a studiem pro jógu, kterou si Meghan neodpouští ani v těhotenství.

Kensingtonský palác ráno zprávu potvrdil. "Windsor je kouzelné místo. Jsou nadšeni, že jejich oficiální sídlo bude právě zde," tweetoval novinář Chris Ship zprávy z královského paláce. 

 

Fotogalerie
29 fotografií