Ve Velké Británii vyvolalo navlečení černého robustního prstenu na ruku Prince Harryhorozsáhlé diskuze. Co to má znamenat? Jedná se snad o nějaký talisman, ba že by dokonce princ držel na prstě za někoho smutek? Kdepak. Princ chce prostě jen dobře a pravidelně spát.

Prsten je totiž ve skutečnosti jen velmi vyspělá zdravotní pomůcka, která Harrymu (24) zajišťuje monitorování jeho spánku. Obdoba fitness náramku tak počítá míru spánku, intenzitu a hloubku v různých hodinách. Princ jeho nošení zdůvodňuje tím, že je nutné sledovat, jak často a pravidelně spí, zvláště když často cestuje různými časovými pásmy.

Prsten je sice velmi zajímavým a důmyslným řešením, jak elegantně kontrolovat své zdraví, ne všichni experti ale považují výrobek značky Oura, který stojí asi 8 tisíc korun, za plně funkční ve všech směrech.

„Prsteny Oura a všeobecně i fitness náramky jsou schopny určit, kdy člověk usne a kdy se probudí, ale už nefungují tak dobře, když mají měřit, v jaké fázi noci spí člověk tvrdě nebo naopak lehce,“ řekl pro server Mirror Russell Foster, který na Oxfordské univerzitě vede institut zabývající se právě studií spánku.

Ať tak, či onak, malý černý kroužek vyvolal na ostrovech slušné pozdvižení, až už umí cokoliv.

Fotogalerie
43 fotografií