Druhý den oficiální náštěvy královského páru v New Yorku měli KateWilliamem pěkně nabitý. Prince čekala návštěva Bílého domu ve Washingtonu. Hned ráno nasedl v New Yorku na letadlo, aby se setkal s prezidentem USA Barackem Obamou. Pánové si padli do oka a velmi se nasmáli. William Obamovi vyprávěl vtipné historky o princi Georgovi a jeho narození, teprve pak přišly na řadu politické vztahy mezi Británií a Amerikou.

Těhotná Kate se mezitím vypravila do Harlemu, kde se věnovala charitě. Před centrem pro rozvoj dětí na ni netrpělivě čekalo několik nadšených prcků, kteří měli z návštěvy Kate obrovskou radost. Těhotná Kate si s dětmi potřásla rukou, k některým se dokonce shýbla na zem, aby je měla v úrovni svého obličeje, a dělala na ně různé grimasy. Později jim pomáhala balit vánoční dárky.

Navečer se britský pár opět sešel a pospíchal na basketbalový zápas týmů Brooklyn Nets versus Cleveland Cavaliers. Zápas sledovali s basketbalovým hráčem Houston Rockets Dikembe Mutombem a nevynechali ani pověstný popcorn. Cpala se jím těhotná Kate, která je v pátém měsíci. Kate s Williamem u basketu vášnivě diskutovali a hlasitě fandili. Během hry se setkali s manželi Beyoncé a Jay-Z, s nimiž prohodili pár slov. Pak už se kolem nich shlukl dav zvědavců, kteří si je fotili.

Ještě předtím se však stihli setkat s bývalou první dámou USA Hillary Clinton. Ta si notovala převážně s vévodkyní Kate. Hillary jí radila ohledně mateřství a také vyprávěla, jak je zpěv pro děti dobrý. Sama totiž své dceři Chelsea často zpívala, když byla malá. Britský pár má dnes navštívit Národní muzeum věnované vzpomínkám na tragickou událost 11. září 2001.

Video
Video se připravuje ...

Princ William a jeho Kate se v New Yorku setkali s Lebronem Jamesem Reuters

Fotogalerie
24 fotografií