Beatrice se narodila se vzácnou srdeční vadou koncem listopadu loňského roku. V lednu byla náhle převezena do nemocnice a brzy bylo bohužel zřejmé, že holčička se nového srdce, které by jí mohlo zachránit život, nedožije. Bylo jí vyměřeno pobýt na tomto světě pouhých 89 dní. Před rodiči leželo těžké rozhodnutí. Rozhodli se však, že svou dcerku nechají v tichosti odejít. „Celou noc jsme ji chovali a drželi v náručí, pak jsme se rozhodli nechat ji jít,“ popsala zdrcená maminka Leigh Smith (33), které se dceřinou smrtí sesypal celý svět. „Zemřela v mém náručí, držela mě i svého tatínka za ruku,“ dodala v slzách.

Leigh se z odchodu svého děťátka jen těžko vzpamatovává. Ve dnech, kdy byla její bolest největší, se rozhodla napsat vévodkyni Kate dopis, v němž jí vypověděla svůj smutný příběh. V dopisu také vyjádřila svůj dík všem zaměstnancům a lékařům hospicu, kteří se o její dcerku do posledního okamžiku starali. Od Kate brzy nato dostala velmi osobní a hřejivý dopis.

Dnes se tyto dvě ženy, matky, setkaly tváří v tvář, když těhotná vévodkyně Kate zavítala na návštěvu do dětského hospicu v Norfolku. Bylo to však velmi smutné setkání. „Kate mě vyhledala a objala mě. Bylo to těsně před jejím odchodem,“ řekla médiím maminka. „Okamžitě se mi nahrnuly slzy do očí. Kate je v očích měla také,“ popsala setkání. „Řekla mi: ‚Jste velmi statečná žena a znovu opakuji, je mi to velmi, velmi líto‘,“ popsala.

Kate přijela do hospicu, jehož je patronkou, aby zahájila kampaň, která má přinést finance na postavení nové budovy. Oblečená do červených šatů decentního střihu, vypadala jako vždy báječně. Když však hospic opouštěla, bylo v její tváři vidět pohnutí a procítěná bolest. Kate se v hospicu setkala a pohovořila s dětmi i jejich příbuznými. V autě, které vévodkyni odváželo domů, si pak Kate utírala z očí slzy...

Fotogalerie
8 fotografií