Harryho nahé fotky, na kterých dovádí se stejně oblečenými dívkami, jsou dílem princova ziskuchtivého kamaráda, který je prodal serveru TMZ.com. Před vydáním v tisku se ale britská královna Alžběta II. (86) ohradila, že jde o zásah do soukromí a že v případě královské rodiny takovéto snímky nesmí být publikovány.

Je svobodný a máme ho rádi

Proti jejímu názoru se ale postavil populární britský deník The Sun. A to i po hrozbě právníků královské rodiny. „The Sun v žádném případě nedělá žádné morální soudy ohledně Harryho dovádění s dívkami v Las Vegas. Právě naopak. Je mu 27 let, je svobodný a je voják. Máme ho rádi,“ napsal deník na svém webu.

Fotogalerie
8 fotografií

Jde o veřejný zájem

„Dlouho jsme to zvažovali,“ řekl vrchní editor The Sun David Dinsmore. Podle něj ale jde o veřejný zájem je zveřejnit. „Je to absurdní, fotky mohou na internetu vidět miliony lidí, ale v nejpopulárnějších novinách nesmějí být otisknuty,“ dodal. The Sun to tedy risknul a fotky zveřejnil. Zda se už v Buckinghamském paláci chystá pořádná žaloba, není zatím jasné. Královna ale radost určitě nemá.