Bohužel, v této zemi se chodí v outdoorových svršcích včetně mediálně známých, celebritami šmahem zvaných lidí, i na letní filmové premiéry, společenské garden party. Korzuje se v nich v lázeňských letoviscích i na Champs-Élysées a že se tak podobně promenádují i turisté z jiných zemí, nevyvrací fakt, že jde o deficit citu pro věc, příležitost.

Pamatujte tedy, že:

Léto, doba volna, přece není jen o zájezdech, jenž začínají a končí na pláži. O horských pochodech, kempování, sjíždění řek. Vegetování na chalupách, sbírání hub. Náleží k němu i zahradní slavnosti, korzování bulváry cizích měst, prodloužené víkendy ve světových metropolích, kam se nyní jezdí nejen za poznáním, ale i za atraktivním, sezonními slevami diktovaným shoppingem.

Situaci nezachrání ani provinční playboyové v košilích s nášivkami a potisky log s bermudami na šňůrku naboso obutí do mokasín, neboť už ví, spíš tuší, že asi tak to má být.

Včetně krasavic majících dojem, že léto je o leopardích vzorech, ve slunci se blyštícím štrasu, odhalených stehnech v šortkách bez ohledu na objem, protože si v něm hrajeme na safari a na Kubu.

Jde to i jinak. S noblesou, grácií, která je kýžená i při opékání buřtů. Neboť grácie je součást životního stylu jako instinkt, co si kam obléknout. Je dobré se inspirovat, poučit, jak ano a jak ne. Tentokrát nejde o nedostižný luxus. Takové outfity můžete i s průměrným příjmem variovat, v pohodě dát. A případné chyby vychytat.

Jiřía AndreaBartoškovi: Never ending story

Tón v tónu jemným vzorem řádkované, postavu vykreslující plátěné šaty s širokými ramínky a áčkovou sukní plus v neutrální béžové barvě vyvedené sandály na vyšší podešvi představují outfit, jenž příliš nepodléhá módním trendům a v podstatě se hodí pro každý věk. Totéž platí pro klasickou košili z měkké bavlny, světlé kalhoty a kvalitní kožené mokasíny prezidenta karlovarského filmového festivalu, jenž se se svou paní i ona s ním vždy vyladí.

Známka: 1

 

Jiří a Andrea Bartoškovi: Never ending story
Autor: Herminapress.cz

Nikol Švantnerová: Průměr mainstreamu

Česká Miss 2015 zatím svou výhru v tuzemském souboji o korunku královny krásy hvězdně nezúročila. Do kolen neklátí ani její outfit, ale maximálně jednoduché, řízou inspirované šaty z vrapovaného materiálu v barvě pistáciové zmrzliny mohou být jedním z kamenů standardního letního šatníku i v doprovodu plátěných bot variujících sandálky. Nicméně výběr doplňků měl být sofistikovanější a nejde jen o nepatřičné spojení sportovních hodinek s korálkovým náramkem.

Známka: 2-

Nikol Švantnerová: Průměr mainstreamu
Autor: Herminapress.cz

Emma Smetana a Jordan Haj: Echo hippies

Z obrazovky TV Nova známá ex moderátorka večerních zpráv, jež se tento rok na scéně showbyznysu etablovala jako sólová zpěvačka, to někdy na poli stylingu dává na jedničku a jindy, zejména když experimentuje, ujede. Tentokrát to s přítelem, budoucím otcem jejich dítěte, ve stylové čistotě v páru tzv. vychytala. Společná hra s šátečky, bundami, teniskami, kalhotami v modrém polyesteru i denimu je zábavná. Působí mile, spontánně, což je podstatné více než trend.

Známka: 1

Emma Smetana a Jordan Haj: Echo hippies
Autor: Herminapress.cz

Aneta Vignerová: Válka kontrastů

Poslední vítězka soutěže Miss ČR z roku 2009 patří k hrstce tuzemských královen krásy, jež si s módou rozumí. A i když, jak se říká, ujede, nikdy to nemá grády trapasu. Bílé rozvolněné minišaty s mělkým lodičkovým dekoltem a krátkými rukávy jsou maximálně univerzálním, k různým kombinacím vyzývajícím a v řadě příležitostí použitelným kouskem šatníku. Aneta je doplnila klasickými, stříbrnou linkou lemovanými plátěnkami, byť tradičnímu stylingu by odpovídaly společenské kabelce více konvenující balerínky.

Známka: 2

Aneta Vignerová: Válka kontrastů
Autor: Herminapress.cz

Dan Bárta s manželkou: Kosmopolitní smeč

Jednoduchý hladký top, tuba decentně pruhované, ke kolenům sahající sukně. Pohodlné, s nohou splývající sandály na podpatku a semišová bundička. Decentní naprosto příjemná kombinace barev, dobrá taška, dobré brýle. Další ukázka kvalitou puncované nadčasovosti, které dostojí i outfit skvělého zpěváka a milovníka vážek čítající pulovr s véčkem, navy modré kalhoty s úzkými nohavicemi a lehké boty ve stylu sliprů.

Známka: 1

Dan Bárta s manželkou: Kosmopolitní smeč
Autor: Herminapress.cz

Anna Linhartová: Image dekadentní panny

Je mladá, nadějná a do povědomí divácké veřejnosti se především zapsala Hřebejkovým filmem Nevinnost. A byť si zpočátku s módou a potřebou jinakosti příliš nevěděla rady, záhy se (jistě i díky focení pro zn. Chanel) zorientovala, dala své osobitosti koncept. Styl. Platí to i pro nad kotníky sahající model z plihnoucího materiálu, jenž lze využít i na večerní party, formální příležitosti. Anna mu však tentokrát vtiskla díky střevícům na klínu a tzv. nahou tváří velmi civilní podobu. Šperkem se v podstatě stalo tetování a efekt obstarají střihové detaily.

Známka: 1

Anna Linhartová: Image dekadentní panny
Autor: Herminapress.cz