Samotný akt voleb a také i večer, kdy se v politických štábech čekalo na výsledky, přinesl, jak to už u nás bývá, mix rozličných outfitů, i když charakter akce a role VIP aktérů velí elegantně civilní styling. Tedy žádnou dramatickou pompéznost, extravaganci ani sportovní svršky.

Tak trochu panika

Za KSČM do europarlamentu kandidující Kateřina Konečná oblékla džíny, pruhovanou košili a tu urputně vyladila s balerinkami. Měl to být akt akční mladé ženy, jež brojí proti maloměšťácké konvenci? Parametrům modelky dosahující přítelkyně lídra Úsvitu Tomia Okamury, jenž se nesmí rozhodnutím soudu nazývat Pitomiem, jedenadvacetiletá slečna Talašová si zase spletla dění kolem voleb s glamour party. A stejně svůj modýlek pojednala za Úsvit do voleb nasazená Kateřina Radostová, jejíž doplňky naznačily, že má ve vkusu jisté rezervy.

Dámy z KDU - ČSL, ctěná euro matadorka Zuzana Roithová a místopředsedkyně strany Michaela Šojdrová, působily jako milé venkovanky s tím, že mladší Šojdrová byla větší tetkou než u veřejnosti populární Roithová. Životní družka místopředsedy vlády a údajně druhého nejbohatšího obyvatele ČR Andreje Babiše, paní Monika, dala luxus decentně najevo, ale srdce Barbie si mega vysoké jehly, jež by si nikdy bývalá modelka, zpěvačka, nyní manželka francouzského exprezidenta Sarkozyho, Carla Bruni na takovou příležitost nikdy nevzala. Ale i tak to bylo v podstatě dobré a snažila se i choť ministra obrany Veronika Žilková.

P.S.

Lze říci, že neuchopitelné politické hnutí ANO nejen v dosti ignorovaných volbách do Evropského parlamentu, ale i na poli módy zaznamenaných žen, jež tento akt EU kořenily, vyhrálo.

Fotogalerie
7 fotografií