Děti vyvolených to jednoduché nemají. I když si svět elity nevybraly a jen se v něm s rodiči vezou. I tak za to platí daň. Jinak tomu není ani u dcery Miloše Zemana, dříve žačky nestátního výběrového gymnázia PORG, z nějž (nesložila komisionální zkoušky z matematiky) přestoupila na anglicko-české gymnázium AMAZON, kde nyní maturuje. A jisté je, že málokterá (zřejmě žádná) její spolužačka, spolužák toho za dva roky studia nestihli tolik jako ona: Dcera Miloše Zemana, jež si říká Kate.

Video
Video se připravuje ...

Maturiťák Kate Zemanové: Na parketu to byla divočina! Karolina Hošek

Poker lehce plnoleté

Matka Kateřiny, paní Ivana se prezidentské kampaně svého muže Miloše odmítla zúčastnit. Zřejmě jeho úspěchu zcela nevěřila, zřejmě na takové divadlo neměla síly a cítila se poněkud zhrzeně. Na rozdíl od dcery Kateřiny, osmnáctileté dívky z pražského sídliště Stodůlky, která do takového, médii navíc sledovaného dobrodružství s nadšením šla. Ostatně která holka by odolala? I když kritici Miloše Zemana suše konstatují, že jí k takové hře neměl vyzvat, že ji v ní vlastně zneužil a její excesy, které po inauguraci následovaly, jsou toho důsledkem.

Kate se každopádně stala parťačkou táty v jeho prezidentské kampani, výrazně mu pomohla ve vítězném tažení na Hrad. Byla jednou z hvězd exkluzivní reality show, během níž se step by step měnila. Začala jako slečna v laciném pouzdru strečových minišatů a končila jako slečna, která chce být lady, ale netuší, jak v jejím věku mladá dáma hodná Hradu vypadá. Neumí posoudit kvalitu stylistů, které ji tým otce s ohledem na svůj vkus, známosti doporučí…. Výsledky byly na začátku dosti tristní, stejně jako u maminky. Ale pak se ledy na poli módy exteriéru u obou pohnuly.

Kdy rozbije bank?

Kate se zkrátka musela poprat s novým společenským postavením, očekávanou image a s ní souvisejícím vzhledem, šatníkem. A též se svým dosud nijak tříbeným vkusem. Po pár měsících rozpačitého tápání se však zdálo, že se začíná v módě, žádoucí garderobě dcery prezidenta orientovat. A dalo se předpokládat, že porno skandálem tak trochu vynucený pobyt v západní Evropě cit pro věc, sofistikovaný přístup k outfitu u Kateřiny prohloubí.

Nestalo se tak. Obarvením příjemně plavých (její výrazné rysy změkčujících) vlasů na tmavý odstín hnědé počínaje. Volbou šatů na maturitní ples konče. Nic proti černé, v pase do decentní krinolíny nařasené róbě. Ale její charakter, dlouhé transparentní rukávy a dramatická reliéfní aplikace se zlatou výšivkou se spíš hodí pro důstojnou profesorku, či matku, jež svou holčičku na maturitní ples doprovází. Nikoli pro studentku, jež za pár měsíců složí tzv. zkoušku dospělosti.

Jistě, lze namítnout, že slečna Kateřina díky otci, díky okolnostem svou zkoušku dospělosti dávno složila. Ale i tak by (k svému prospěchu) měla ctít věk, příležitost a roli, kterou v ní sehrává. Luxusní matróny hodný model, vytupírované vlasy a líčení lady z šedesátých let… Ne takhle nevypadá (byť věkem zpozdilá) maturantka. Tak vypadá mladá, plnokrevná, na uzdě se držící sicilská vdova, jež se k šerpování gymnázia AMAZON v v pražských Holešovicích v klubu SaSaZu připletla.

P.S.

Milá Kate, za vůli být osobitá, která s prezidentským úřadem vašeho otce mnohdy těžce nesouzní, byste ode mě získala známku jedna. Svým způsobem jste jeho novodobým odlitkem. Za vkus to máte za tři. A to vás posuzuji podle dolních miliónů občanů, jimž chce být váš otec tatíčkem. Maturitní plesy jistě nejsou srovnatelné s bály v Opeře, je to často s ohledem na módu i etiketu panoptikum. Řada vašich spolužaček (soudě podle snímků z plesu) dopadla hůř… Ale vy jste dcera prezidenta, která musí nejen složit maturitu, ale také udávat tón. Tak nějak to, milá Kate, je. Vaše zdánlivě submisivní matka to pochopila, svou zdánlivě odmítanou roli reprezentativní dámy v rámci možností s grácií zvládla. Včetně střízlivé róby na váš ples. Tak co, milá Kate? Fakt by to šlo líp.