Pětapadesátiletý Josef Rychtář za dobu soužití s psychicky labilní, na berličce farmak a alkoholu dlouhodobě závislou Ivetou se naučil na mediální scéně suverénně pohybovat a nikoho nemohl nechat na pochybách, že popularita, kterou si po jejím boku vydobyl, mu dělá dobře. Jeho duši militantního macha lichotí. A nyní, kdy od něj bývalá zpěvačka odešla a on ji v Itálii, kam s jeho rivalem Macurou odjela, hledá, dostal možnost stát se hvězdou scény bulváru. Ukázat jaký je chlap.

Bude to na Oscara?

Faktem je, že Rychtář svůj part za doprovodu médií rozehrává s velkým nasazením hodným hvězdy ochotnického divadla. Jeho ztvárnění zachránce hlavní hrdinky není ploché, má řadu poloh – je zamilovaný, něžný, bezmocný, rozčilený, ultimativní, za lásku vždy a všude zodpovědný chlap. Stále ve střehu, ochotný nespat, když přijde na věc. Občas se i stihne pokochat krásami Itálie, zaznamenat je do foťáku jako správný účastník zájezdu. A někdy si dovolí znaven ulehnout na pláž s nabitým mobilem v džínsech… Pózovat fotografům, natočit exkluzivní video, referovat o krocích, jež na záchranu své osudové Džambulky podnikne, podělit se s názorem na situaci, která se neustále mění, není pro něj problém. Zkrátka Pepa Rychtář je akční chlap.

Jeho image zvoní

Agent 007 z Uhříněvsi Rychtář, nepodceňuje ani vizuální stránku věci – výraz tváře, gesta, outfity, jež se na celkovém dojmu podílejí, obsah tragikomedie umocní. Neváhá ze sebe v parném dnu strhnout triko, košili, pulovr a pózovat do půl těla nahý v nezbytných džínsech, jimž tržnicoví playboyové jeho věku říkají texasky nebo rifle… V levných pantoflích je ochoten (díky ortopedické stélce zřejmě i schopný) kvůli Ivetě projít celý Apeninský poloostrov. Apartní slamáčky, jež na hlavě kreativně střídá, jej před úžehem ochrání…

Do poslední dechu, do roztrhání pantoflí

Nutno dodat, že zdatný kostýmní výtvarník by Pepu lépe nenastylizoval. A pokud někoho z vás zasmušilo Rychtářovo ujištění, že misi na záchranu Ivety alias Džambulky vzdává, balí kufry a vrací se do Česka, můžete si, vážení, oddychnout. Hrdina Josef na prknech, jež znamenají svět, statečně zůstává! Jen se bude muset prát o pozornost diváků s hrabětem Domenicem Martuccim, který počet aktérů thrilleru rozmnoží. Ale Pepa tuhle konkurenci jistě zvládne – on totiž svou Džambulku až za hrob miluje.

Fotogalerie
7 fotografií