Dřevní styl nepoučené

Leden 2007. Je jí devatenáct a půl, má za sebou úspěšnou reprezentaci na zimních olympijských hrách 2006 a před sebou dva netušené světové rekordy na otevřené dráze... Na vstup do velkého světa si obula na slavnostní ceremoniál příliš robustní polobotky, temně cihlový konfekční kostým jí nesedí a přes klopy saka vytažený límec od košile také není žádná paráda...

817818:gallery:true:true

První liga módy
Květen 2010. Po fascinujícím výkonu na OH ve Vancouveru přišla na audienci k prezidentu Klausovi jak šedá myš vymustrovaná ze socialistického OP Prostějov. Sklidila kritiku a poté se na gala večeru Hokejisty roku objevila jako luxusní femme fatale. Skvělý účes a stříbřitá róba (nejspíš od zn. Prada včetně střevíčků) byla hodna i ceremoniálu filmového Oscara. Absence šperků nevadila, naopak podtrhla efekt minimalismu, jenž Martině svědčí.

817819:gallery:true:true

Snaha bez výsledku
Prosinec 2010. Těsně před Vánocemi, na slavnostním večeru Sportovce roku, kterým byla Sáblíková vyhlášena už potřetí. Trenér Petr Novák oblékl módně metalový oblek a také Martina se snažila. Bohužel ruka dobrého stylisty chyběla. Ostře kobaltové, saténem kombinované šaty s mašlí, které jsou samy o sobě problematické, k typu Martiny těžce nesedí. Černé punčocháče se semišovými kozačkami jsou dalším úletem.

817820:gallery:true:true