Maciuchová a Hrušínská vyšperkovali triunf Ulice
Autor: Martin Mithofer
VYHLÁŠENÍ ANNO JSME SLEDOVALI ONLINE, ČTĚTE ZDE!

Tento každoroční sraz moderoval poněkud zlobivý synek Leoš Mareš. Jako vždycky trochu ukřičený, familiární. Z počátku nervózní, zrychlenější než kdy jindy. Jeho metafory nikdo nechápal. Působil jak na speedu. Pak se zklidnil, vše si sedlo, jeho výkon byl standardní. Leoš je zkrátka takový Pepin z Postřižin. Jen místo za komínem řve na pódiu. Je svůj, máme pro něj slabost, je sympaticky lidový...

Večer Anno dlouhým seznamem nejrůznějších kategorií neunavoval. Ve hře byl pouze Pořad roku, Žena a Muž roku. Plus zvláštní cena tv Nova, kterou dostal Karel Gott. Uplynulých dvanáct měsíců poznamenaných jeho životním jubileem jasně ukázalo, jaký je stále fenomén.

Kromě sedmdesátníka Gotta získal prvenství ve všech třech kategoriích nekonečný seriál Ulice. Vysílá se před večerním zpravodajstvím, kdy mámy u televize vaří něco k snědku a důchodci jsou ještě plni života. Ulice jako záležitost vděčných diváků střední a seniorské generace. Tomu odpovídá i fakt, že se Ženou a Mužem roku stali Hana Maciuchová a Rudolf Hrušínský, jež patří k hlavním protagonistům Ulice. Sklidili frenetický (zasloužený) potlesk. Zejména paní Hana, která se rozhodla ze seriálu odejít.

Fotogalerie
9 fotografií

Režisér přímého přenosu se snažil divákům zprostředkovat co nejvíc z atmosféry večera. Dění z jeviště střídaly střihy do hlediště. Dana Morávková a skvělý muzikant Petr Malásek jako šťastný manželský pár. Časté záběry na Hrušínského, Maciuchovou a skvěle vypadající Jiřinu Jiráskovou, kterou všichni diváci opět rádi viděli. Hvězda Ordinace Petr Rychlý s provinčně vyparáděnou manželkou. Radek Bajgar - jeden z duchovních otců ulice. Růžolící a spokojený ředitel Novy, Petr Dvořák... Oproti jiným ročníkům ANNO chyběl záběr na harmonický pár Zlatu Adamovskou a Radka Johna. Investigativní hvězda John na Nově dosti trapně skončil, Zlata měla představení a jejich rodinné štěstí vzalo za své.

Mladí nechyběli. Nadějní ze SuperStar si dali s renomovanými zpěváky duet. Ewa Farna převálcovala Denise Lacha, spojení Vondráčkové a Šenkové bylo nešťastné. Rolins a Cristovao byli esteticky nejkompaktnější. Chodúr si dal dvě písně, Jandová si to dobře rozdala se Šmajdou a stejně tak Csáková s Bendigem.

Evergreen Happy day ve finále. Buďme pozitivní, sledujme seriály, alespoň hodinku žijme příběhy jiných. Zapomeňme na leckdy tíživou realitu života. Nova je připravena. Rodina jménem ANNO je velká a na tento slavnostní večer se jaksepatří oblékla. Z úcty k hlasujícím divákům. Každý v rámci svého vkusu a možností. Podívejte se. Další modely ve středu, v tradiční Módní policii Blesk.cz