Obsah seriálu Hledání

Zbrusu nový komediální seriál z produkce HBO se točí kolem tří kamarádů třicátníků ze San Francisca, kteří objevují vzrušující a někdy až ohromující možnosti dostupné nové generaci homosexuálů.

Obsazení seriálu Hledání

Herci Postavy
Jonathan Groff Patrick Murray, designér videoher, který vyrůstal na předměstí Denveru v poměrně konzervativní rodině, jež zpočátku těžko přijímala jeho sexualitu, když se k ní na Den díkůvzdání v roce 2005, kdy studoval druhý ročník vysoké školy, přiznal
Frankie J. Alvarez Agustín Lanuez
Murray Bartlett Dom Basaluzzo
Lauren Weedman Doris
Russell Tovey Kevin Matheson
Raúl Castillo Ricardo "Richie" Donado Ventura

Jonathan Groff - Patrick Murray

Americký herec známý svou prací ve filmu, televizi a divadle. Narodil se 26. března 1985 v Lancasteru v Pensylvánii a herectví se u něj projevilo již v raném věku. Široké uznání si Groff získal rolí Melchiora Gabora v původní broadwayské inscenaci "Spring Awakening" v roce 2006, za kterou byl nominován na cenu Tony.

Je známý svým výrazným hlasem a propůjčil hlas postavě Kristoffa v animovaných hitech společnosti Disney "Frozen" a "Frozen II". Jonathan Groff se objevil v několika televizních seriálech, včetně role Jesseho St. Jamese v populárním hudebním seriálu "Glee". Uznání kritiky získal za roli agenta FBI Holdena Forda v kriminálním seriálu "Lovec myšlenek", kde ztvárnil postavu založenou na skutečném agentovi FBI Johnu E. Douglasovi. Groffova jevištní kariéra zahrnuje účinkování v různých Shakespearových hrách a pochvalu si vysloužil za ztvárnění krále Jiřího III. v broadwayském muzikálu "Hamilton".

Za svou práci v divadle získal také ocenění, včetně cen Drama Desk Awards a nominací. Kromě herectví Groff propůjčil svůj pěvecký talent různým hudebním projektům a živým vystoupením, čímž prokázal svou všestrannost. Groff si zahrál ve čtvrtém díle série Matrix - Matrix Resurrections (2021) - postavu Smithe. V roce 2022 byl výkonným producentem dokumentárního filmu HBO Spring Awakening: Those You've Known, v němž se po patnácti letech sešlo původní obsazení muzikálu. Groffovi byl diagnostikován melanom v jeho 20 letech a podstoupil operaci k jeho odstranění.

Zdržuje se používání sociálních médií a praktikuje transcendentální meditaci. V roce 2019 si Groff koupil dům vedle koňské farmy svého otce ve městě Christiana v Pensylvánii. Svůj čas dělí mezi Pensylvánii a New York. Groff se veřejně přiznal k homosexualitě na dotaz reportéra serveru Broadway.com během Národního pochodu za rovnoprávnost v říjnu 2009. Později se podělil o svou zkušenost s coming outem a hovořil o bolesti z uzavřenosti a vědomí, že zveřejnění jeho sexuality by mohlo mít negativní důsledky pro jeho kariéru.

Russell Tovey - Kevin Matheson

Britský herec proslulý svými rozmanitými a přesvědčivými rolemi ve filmu, televizi a divadle. Narodil se 14. listopadu 1981 v anglickém Essexu a svou hereckou kariéru zahájil již v mladém věku. Uznání si brzy získal rolí George Sandse, homosexuálního vlkodlaka, v nadpřirozeném dramatickém seriálu "Being Human".

Russell Tovey se na divadelních prknech prosadil například ve hře "The History Boys", za kterou získal uznání kritiky a Olivier Award. Kromě televizní a divadelní práce se objevil v řadě filmů, včetně filmové adaptace "The History Boys" a " The Pirates! In an Adventure with Scientists!". Za ztvárnění Kevina Mathesona v americkém seriálu Hledání (Looking) si Tovey vysloužil uznání za autentické ztvárnění složité postavy, která se orientuje ve vztazích a identitě v LGBTQ+ komunitě.

Raúl Castillo - Ricardo D. Ventura

Všestranný americký herec, narodil se 30. srpna 1977 v texaském McAllenu a má mexicko-americký původ, který ovlivnil jeho hereckou tvorbu a identitu. Castillo se proslavil průlomovou rolí Richieho Donada Ventury v seriálu HBO "Looking", kde ztvárnil postavu homosexuála, který se orientuje v lásce a vztazích v sanfranciské LGBTQ+ komunitě.

Jeho výkon v seriálu Looking mu vynesl uznání kritiků a přispěl k většímu zviditelnění a zastoupení LGBTQ+ postav v televizi. Castillo předvedl svůj talent také na jevišti, kde se objevil ve významných divadelních představeních, včetně "Smrt a dívka" a "The Motherf**ker with the Hat". Svou kariéru rozšířil i do filmu, kde si zahrál například ve filmech "We the Animals", "Vida" a "El Chicano". Raúl Castillo se ve své tvorbě často zabývá tématy souvisejícími s identitou, kulturou a zkušenostmi LGBTQ+, což odráží jeho snahu o smysluplné vyprávění příběhů.

Jeho talent sahá i do oblasti hlasového herectví, neboť propůjčil svůj hlas postavám v animovaných seriálech a filmech, například " The Adventures of Rocky and Bullwinkle". Russell Tovey je zastáncem zastoupení LGBTQ+ v zábavním průmyslu a využívá své platformy k řešení důležitých otázek.

Hledání - podrobné informace o seriálu

Seriál Hledání nabízí nezkreslený pohled do zákulisí životů a milostných vztahů tří blízkých přátel, gayů v současném San Franciscu. Přátelství je sice spojuje, každý z nich se však nachází v odlišné životní fázi. Patrik je devětadvacetiletý vývojář počítačových her, který se znovu pokouší najít partnera poté, co se jeho bývalý zasnoubil. Jednatřicetiletý ambiciózní umělec Augustín se rozhoduje mezi dosavadním monogamním stylem života a sdílením společné domácnosti se svým přítelem.

Nejstarším členem partičky je devětatřicetiletý číšník Dom, který vykonává své povolání už hezkou řádku let, čelí střednímu věku a jeho profesní i milostné představy zůstávají stále nenaplněny. Příběhy této trojice se dramaticky proplétají a odvíjejí v době, která homosexuálům poskytuje spoustu příležitostí a práv, v níž se každý z členů pokouší najít svůj kousek štěstí a lásky.

Důležitým prvkem seriálu je mix společenské pokrokovosti, nevyzpytatelnosti a sexuální otevřenosti v sanfranciské oblasti Bay Area s reálnými místy, ve kterých hlavní postavy žijí. V Hledání se seznámíme také s Domovou spolubydlící Doris, Augustínovým přítelem Frankem, Patrikovým spolupracovníkem Owenem a s objekty milostného zájmu Kevinem, Lynnem a Richiem.

V druhé řadě se Hledání vrací s deseti zbrusu novými díly, jež nabízejí nezkreslený pohled na zkušenosti tří blízkých přátel, Patricka, Agustína a Doma, kteří žijí a milují v současném San Franciscu. V průběhu druhé řady najde Patrick v profesním i milostném životě to, co hledal. Záhy si však uvědomí, že to vlastně doopravdy není to, co potřebuje. Se svým šéfem Kevinem, který má stále stejného partnera, rozjede Patrick zběsilou aférku a při tom se pokouší zjistit, jestli můžou s Richiem zůstat přáteli.

Agustín, který se od konce předchozí řady zmítá v porozchodové krizi, se rozhodne pověsit své umělecké ambice na hřebík a snaží se navázat přátelství s HIV pozitivním "medvědem" jménem Eddie. Dom nepřestává snít o otevření vlastní restaurace, přičemž přichází řada úspěchů i proher co se týče financí i jeho vztahu s Lynnem. Seriál i nadále zkoumá hledání štěstí a důvěrného vztahu ve věku, kdy možnosti a práva gayů nemají obdoby, na pozadí progresivní, sexuálně otevřené kultury San Francisca.

V roce 2016, po dvou letech strávených s Patrickem a jeho partičkou blízkých přátel, kteří při hledání štěstí a stálých vztahů poznávají San Francisco, zakončilo HBO jejich cestu celovečerním filmovým speciálem. Naturalismus a humor, to jsou klíčová slova pro pokračování seriálu Hledání, které i nadále zkoumá cestu ke štěstí a intimitě v době, kdy možnosti a práva gayů nemají obdoby. To vše na pozadí progresivní, sexuálně otevřené kultury San Francisca.

"Hledání" je úspěšný a řadou cen oceněný americký televizní seriál, který se vysílal na HBO v letech 2014 až 2015, byl znovu úspěšně nasazen v roce 2023. Je pozoruhodný svým zobrazením života, vztahů a přátelství homosexuálů v San Franciscu. V seriálu vystupují různorodé postavy, z nichž každá má svou jedinečnou osobnost a zázemí.

Ústřední postavou je Patrick Murray v podání Jonathana Groffa, který pracuje jako designér videoher a zkoumá své milostné a sexuální vztahy. Seriál je známý svým realistickým a vybroušeným zobrazením života homosexuálů. Zkoumá výzvy a radosti spojené s příslušností k LGBTQ+ komunitě, od randění a coming outu až po řešení rodinné dynamiky a přátelství.

Zabývá se i různými typy vztahů, včetně dlouhodobých partnerství, příležitostných schůzek a vztahů na jednu noc. San Francisco slouží jako nedílná kulisa seriálu. Kultura města, jeho památky a LGBTQ+ komunita jsou zde výrazně zastoupeny, což dodává ději hloubku a autenticitu. Seriál Hledání získal uznání kritiků za upřímné zobrazení života homosexuálů a dobře vykreslené postavy. Byl chválen za to, že se vymanil ze stereotypů a poskytl autentičtější zobrazení LGBTQ+ osob.

Po dvou sezónách seriálu Hledání následoval celovečerní film s názvem Hledání: The Movie" v roce 2016. Film uzavřel dějové linie hlavních postav a jejich cesty. "Hledání" přispěl k rostoucímu trendu zastoupení LGBTQ+ v televizi a pomohl připravit půdu pro inkluzivnější vyprávění příběhů v tomto odvětví. Přestože měl seriál relativně krátkou stopáž, zůstává významným příspěvkem k televiznímu vysílání LGBTQ+, neboť se zabývá důležitými tématy a zlidšťuje zkušenosti postav v rámci komunity.

Témata LGBTQ+ ve filmech a televizních pořadech jsou v posledních letech stále výraznější a rozmanitější. Tato témata zahrnují širokou škálu zkušeností a příběhů, což přispívá k většímu zastoupení a inkluzivitě. Mnoho filmů a televizních pořadů se zabývá cestou jednotlivců, kteří se vyrovnávají se svou sexuální orientací nebo genderovou identitou a rozhodují se přiznat se k ní přátelům a rodině.

Tyto příběhy často zobrazují výzvy a vítězství tohoto procesu. LGBTQ+ postavy vystupují v různých romantických vztazích, včetně párů stejného pohlaví. Tato zobrazení zahrnují široké spektrum milostných příběhů, od sladkých romancí až po dramatické ságy. LGBTQ+ témata se často zabývají dynamikou v rodině, včetně přijetí, odmítnutí a vývoje vztahů, když se členové rodiny vyrovnávají s identitou milované osoby. Důležitost přátelství a vybraných rodin je častým tématem, které zdůrazňuje podpůrné sítě, na něž se LGBTQ+ osoby často spoléhají. Některé filmy a televizní pořady se zabývají zkušenostmi LGBTQ+ osob v historickém nebo dobovém prostředí a osvětlují tak problémy, kterým čelí queer jedinci v různých obdobích.

LGBTQ+ témata jsou stále častěji zkoumána intersekcionálně a zabývají se jedinečnými problémy, kterým čelí jedinci, kteří patří k více marginalizovaným komunitám, jako jsou barevní LGBTQ+ lidé nebo LGBTQ+ jedinci s postižením. V poslední době roste snaha o autentické zobrazení transgenderových a nebinárních postav a jejich zkušeností. To zahrnuje jak dokumentární filmy, tak fiktivní vyprávění. Více příběhů přiznává existenci a složitost bisexuality a pansexuality, vyvrací stereotypy a poskytuje reprezentaci osob s touto orientací.

Několik filmů a televizních pořadů se zaměřuje na zkušenosti LGBTQ+ mládeže a zkoumá témata sebepoznání, identity a problémů spojených se střední školou a dospíváním. Mnoho LGBTQ+ postav slouží jako pozitivní vzory, které ukazují odolnost, sílu a schopnost překonat nepřízeň osudu. Tyto postavy pomáhají bojovat proti škodlivým stereotypům. Některá díla využívají LGBTQ+ tématiku jako platformu pro politické a společenské komentáře a zabývají se otázkami, jako je diskriminace, rovnost manželství a práva LGBTQ+.

Filmy a televizní pořady z celého světa nabízejí různé kulturní pohledy na zkušenosti LGBTQ+ a zdůrazňují globální povahu hnutí za práva LGBTQ+. Mnoho filmů a televizních pořadů s LGBTQ+ tematikou získalo uznání kritiků a ocenění, což podtrhuje jejich kulturní a umělecký význam. Celkově se LGBTQ+ témata ve filmu a televizi vyvinula z výklenkových reprezentací do mainstreamového vyprávění, což přispělo k většímu přijetí, empatii a pochopení LGBTQ+ osob a jejich zkušeností. Tato větší viditelnost je důležitá nejen pro LGBTQ+ diváky, ale také pro celou společnost, která podporuje inkluzivitu a rozmanitost v médiích.

Video
Video se připravuje ...

Trailer filmu Hledání HBO Max

Fotogalerie
21 fotografií