Obsah seriálu Medvěd (The Bear)

Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou.

Obsazení seriálu Medvěd (The Bear)

Herci Postavy
Jeremy Allen White Carmen "Carmy" Berzatto, oceňovaný newyorský šéfkuchař, který se vrací do rodného Chicaga, aby vedl upadající restauraci svého zesnulého bratra Michaela
Ebon Moss-Bachrach Richard "Richie" Jerimovich, faktický manažer restaurace a Michaelův dávný nejlepší přítel
Ayo Edebiri Sydney Adamu, talentovaná, ale nezkušená šéfkuchařka, která nastoupí do The Beef jako nový zástupce šéfkuchaře pod Carmym
Lionel Boyce Marcus, pekař v The Beef, který se stal šéfkuchařem cukrárny a kterého Carmy povzbudil svým mentorováním
Liza Colón-Zayas Tina, jízlivá a tvrdohlavá zkušená kuchařka
Abby Elliott Natalie "Sugar" Berzattová, Carmyho a Michaelova mladší sestra a neochotná spolumajitelka restaurace The Beef

Jeremy Allen White - Carmen "Carmy" Berzatto

Americký herec narozený 18. února 1991 v Brooklynu ve státě New York. Je známý především díky roli Lipa Gallaghera v televizním seriálu Shameless. White debutoval jako herec ve filmu Beautiful Ohio z roku 2006. Objevil se také ve filmech jako Rychlost života, Po škole a Movie 43. White také hostoval v televizních pořadech, jako jsou Zákon a pořádek, Zákon a pořádek: Special Victims Unit a The Time Being. Uznání kritiků získal za svůj výkon v dramatickém filmu Po všem, v němž hrál člověka, který přežil rakovinu. Kromě herectví White režíroval také několik epizod seriálu Shameless. V roce 2019 se oženil s herečkou Addison Timlinovou a mají spolu dvě děti. White má vášeň pro fotografování a své fotografie často sdílí na svých účtech na sociálních sítích. Uvedl, že rád hraje složité postavy a lákají ho role, které jsou pro něj hereckou výzvou.

Ebon Moss Bachrach - Richard "Richie" Jerimovich

Americký herec narozený 19. srpna 1978 v Amherstu ve státě Massachusetts. Studoval divadelní vědu na Kolumbijské univerzitě v New Yorku.

Nejvíce je známý díky roli Davida Liebermana, alias Micro, v seriálu společnosti Netflix "The Punisher". Moss-Bachrach se objevil v několika filmech, například v "Domě u jezera", "Nikdy nebudeme mít Paříž" a "The Believer". Měl také stálou roli v seriálu HBO "Girls", kde hrál postavu Desi Harperin.

Kromě herectví se Moss-Bachrach věnuje i hudbě, kterou vydává pod názvem "Whisper Doll". Je ženatý s Yelenou Yemchuk, americkou fotografkou a umělkyní ukrajinského původu. Hrál také v několika divadelních představeních, například ve Skleněném zvěřinci a Višňovém sadu.

Ayo Edebiri - Sydney Adamu

Americká komička, scenáristka a herečka známá díky své práci v seriálu Big Mouth od Netflixu. Narodila se 14. srpna 1994 v Bostonu ve státě Massachusetts.

Edebiri je nigerijského původu a vyrůstala v nigerijsko-americké domácnosti. V roce 2016 dokončila studium angličtiny na Wellesley College a krátce poté začala vystupovat jako stand-up komička. V roce 2020 byla Edebiriová oznámena jako náhrada za Jenny Slateovou jako hlas Missy v seriálu Big Mouth, role, z níž Slateová odstoupila kvůli dvourasové identitě postavy.

Edebiri také psal pro různé komediální publikace, včetně The New Yorker a The Onion. Vystupovala se stand-up komedií v pořadech, jako je Comedy Central Stand-Up Presents, a byla autorkou a korespondentkou pořadu The Daily Show with Trevor Noah.

Kromě své komediální práce Edebiri hrála také ve filmech a televizních pořadech, včetně Sunburn a High Maintenance. Edebiri se vyjadřuje ke svým zkušenostem černošky v komediálním průmyslu a mluví o otázkách rozmanitosti a zastoupení. Byla jmenována jednou z 30 pod 30 v zábavním průmyslu časopisu Forbes pro rok 2021.

Liza Colón-Zayas - Tina

Portorikánská herečka známá díky své práci na divadelních prknech, v televizi a ve filmu. Narodila se 16. dubna 1963 v Bronxu v New Yorku ve Spojených státech.

Colón-Zayasová vystudovala herectví na Tisch School of the Arts na New York University. Hrála v mnoha divadelních představeních, mimo jiné ve hrách "Between Riverside and Crazy" a "Second Stage Theater". Colón-Zayasová se objevila také v několika televizních seriálech, jako je "Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti" a "The Purge".

V seriálu stanice Showtime "Ray Donovan" si zahrála epizodní roli Lourdes Delgado. Colón-Zayas hrála v několika filmech, například v "The Place Beyond the Pines" a "When They See Us". V roce 2020 se objevila v minisérii HBO "The Undoing" jako postava Loretty Stoweové.

Za své výkony byla nominována na několik cen, včetně ceny Drama Desk Award za vynikající herecký výkon. Colón-Zayasová je také zastánkyní diverzity v divadle a angažuje se v divadelní společnosti LAByrinth Theater Company, multikulturní divadelní organizaci v New Yorku.

Abby Elliott - Natalie "Sugar" Berzatto

Americká herečka a komička. Narodila se 16. června 1987 v New Yorku ve Spojených státech. Je dcerou herce Chrise Elliotta a vnučkou komika Boba Elliotta.

Elliottová začala svou komediální kariéru v Upright Citizens Brigade Theatre v New Yorku. V letech 2008 až 2012 byla členkou hereckého souboru Saturday Night Live. Elliottová se objevila také v několika filmech, například No Strings Attached a Teenage Mutant Ninja Turtles. Hostovala v televizních pořadech, jako jsou How I Met Your Mother a Inside Amy Schumer.

V roce 2019 si Elliott zahrála v komediálním seriálu Abby's na stanici NBC. Věnovala se také dabingu animovaných seriálů, jako je King of the Hill a Adventure Time.

Medvěd (The Bear) - podrobné informace o seriálu

The Bear je americký komediálně-dramatický televizní seriál, který vytvořil Christopher Storer. Premiéru měl na Hulu 23. června 2022 a hrají v něm Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Lionel Boyce, Liza Colón-Zayas a Abby Elliott. Seriál získal uznání kritiky, přičemž chválena byla zejména režie a výkony herců.

V červenci 2022 byl obnoven pro druhou sérii, která by měla mít premiéru v červnu 2023 a skládat se z 10 epizod. Interiér sendvičového podniku je okopírován ze skutečného chicagského obchodu Mr. Beef on Orleans v River North. Tvůrce byl častým návštěvníkem a přátelil se se synem majitele. Za první sérii byl seriál nominován na cenu Critics' Choice Awards a Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší komediální seriál.

White získal cenu za nejlepšího herce v komediálním seriálu na Critics' Choice Television Awards, Golden Globe Awards a Screen Actors Guild Awards. Kromě toho byla Edebiriová nominována na cenu Critics' Choice Awards za nejlepší herečku ve vedlejší roli v komediálním seriálu a herecký ansámbl seriálu byl nominován na Screen Actors Guild Awards za vynikající herecký výkon v komediálním seriálu.

Seriál The Bear z produkce Hulu popisuje každodenní bouřlivé dění v restauracích, které odhaluje chaotický a návykový svět kuchyně a současně se zabývá vztahy, které ovlivňují to, jakými lidmi jsme. Carmen "Carmy" Berzatto (Jeremy Allen White), mladý šéfkuchař ze světa luxusního jídla, se vrací domů do Chicaga, aby vedl rodinný sendvičový obchod po srdcervoucím úmrtí v rodině. Berzatto se musí vyrovnat s realitou vlastnictví malého podniku, silně svéhlavým personálem restaurace a napjatými rodinnými vztahy.

Seriál The Bear je všeobjímajícím dramatem o jídle, rodině, úskalích restauratérství a touze po změně. Allan White na Instagramu popsal natáčení seriálu jako "dar" a že sdílí obrazovku s "krásným a talentovaným obsazením". I když je The Bear označován jako komedie, divák by neměl očekávat, že se bude 40 minut smát. Témata se pohybují mezi hněvem a sklíčeností a jsou prošpikována náznaky komedie.

„Je to pohled na vaření s vysokým obsahem kortizolu, který je divákům velmi dobře známý vzhledem k množství kuchařských soutěží na všech platformách. Seriály jako Masterchef, Chef's Table, Top Chef, The Great British Bake-off a nedávno restartovaný Iron Chef od Netflixu zvykly diváky na tlak v kuchyni, žár sporáku a časovač dýchající na krk. Tato intenzita se však málokdy dobře přenáší do televizních scénářů,“ uvedl k seriálu server The Guardian. „Medvěd Christophera Storera má několik těchto základních ingrediencí. V The Beef je neustálá kakofonie křiku, několik postav je tikající časovanou bombou smutku a Carmy je náročným šéfem. Jeho osm půlhodinových epizod dokáže zachytit niterný, srdce drásající adrenalin profesionální kuchyně, finanční nejistotu restauračního byznysu a snahu podřídit se mu lépe než jakýkoli scénáristický seriál v poslední době,“ dodal server.

Sledujete seriál Medvěd? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer k seriálu Medvěd Disney Plus

Fotogalerie
9 fotografií