Obsah seriálu Carnival Row

Carnival Row je fantasy televizní seriál odehrávající se ve viktoriánském světě plném mýtických bytostí, jako jsou víly, kentauři a další magické bytosti. Příběh sleduje detektiva Rycrofta Philostrata a vílu Vignette Stonemossovou, kteří proplouvají zakázanou láskou a snaží se vyřešit sérii vražd, jež ohrožují mír mezi lidskou a vílí populací ve městě Burgue. Série se zabývá tématy diskriminace, přistěhovalectví a politické korupce, stejně jako bojem dělnické třídy ve světě ovládaném bohatými a mocnými.

Obsazení seriálu Carnival Row

Herci Postavy
Orlando Bloom Rycroft "Philo" Philostrate, inspektor městské policie, který vyšetřuje temné spiknutí v srdci města. Poloviční fae vydávající se za člověka a válečný veterán sympatizuje s fae k nelibosti mnoha svých kolegů
Cara Delevingne Vignette Stonemossová, víla známá také pod hanlivým jménem "Pix" a Filova bývalá milenka, která ho po válce považovala za mrtvého
Simon McBurney Runyan Millworthy, lidský pouliční umělec a mistr skupiny koboldů
Tamzin Merchant Imogen Spurnroseová, dědička, která se zaplete s Agreusem, aby podpořila svůj životní styl
David Gyasi Agreus Astrayon, bohatý faun známý také pod hanlivým jménem "Puk"
Andrew Gower Ezra Spurnrose, Imogenin bratr, kterého obviňuje z toho, že špatně hospodaří s rodinnými financemi a přivádí je do dluhů
Karla Crome Tourmaline Larou, Vignettina fae kamarádka a bývalá milenka, laureátka básní Tirnanoku a kurtizána v hotelu Tetterby v Karnevalové řadě
Arty Froushan Jonah Breakspear, Absalomův syn, který se bouří proti svému panovačnému otci
Indira Varma Piety Breakspear, Absalomova manipulativní manželka, která se snaží zakotvit dědictví své rodiny
Jared Harris Absalom Breakspear, kancléř Republiky Burgue
Caroline Ford Sophie Longerbaneová, po moci toužící dcera Rittera Longerbanea, která začne sympatizovat s fae
Jay Ali Kaine, fae spojenec Černého havrana, který sahá k extrémním opatřením, aby zlepšil život svého lidu
Joanne Whalley Leonora, faunská vůdkyně revolučního hnutí Nový úsvit, která má s Agreusem společnou minulost
Jamie Harris Dombey, seržant konstábl, o němž je známo, že chová rasistické názory vůči fae a pohrdá Filou, protože s nimi sympatizuje
Ariyon Bakare Darius Sykes, Filův starý přítel a bývalý voják Burgue

Orlando Bloom - Rycroft "Philo" Philostrate

Britský herec narozený 13. ledna 1977 v Canterbury v Kentu. Proslavil se na počátku roku 2000 průlomovou rolí Legolase v trilogii Pán prstenů. Bloom si také zahrál roli Willa Turnera v sérii "Piráti z Karibiku", která dále upevnila jeho status předního hollywoodského herce.

Kromě své herecké kariéry je Bloom také velvyslancem dobré vůle organizace UNICEF, která se zaměřuje na vzdělávání, vodu a hygienu a ochranu dětí. Bloom získal za své výkony několik ocenění a nominací, včetně ceny Screen Actors Guild Award za film Pán prstenů: Návrat krále." Účinkoval také v několika divadelních představeních, včetně broadwayského obnovení hry "Romeo a Julie" v roce 2013.

Bloom má za sebou několik významných vztahů, včetně manželství se supermodelkou Mirandou Kerr, s níž má syna. Byl spojován i s dalšími slavnými herečkami, včetně Kate Bosworth a Katy Perry. V roce 2020 si Bloom zahrál v seriálu "Carnival Row" na Amazon Prime a ve filmu "Odveta". Bloom je známý svým vzhledem, šarmem a talentem a na sociálních sítích, jako jsou Instagram a Twitter, má obrovský počet příznivců.

Cara Delevingne - Vignette Stonemossová

Britská herečka a modelka, narozená 12. srpna 1992 v Londýně. Svou kariéru modelky zahájila v deseti letech a spolupracovala s několika významnými značkami, jako jsou Burberry, Chanel a Victoria's Secret.

K herectví přešla Delevingne v roce 2012, kdy debutovala ve filmu "Anna Karenina". Od té doby si zahrála v několika filmech, včetně "Papírových měst", "Sebevražedného oddílu" a "Valerián a město tisíce planet". Delevingne se objevila také v několika televizních seriálech, včetně "Carnival Row" a "The Luminaries".

Je známá svým výrazným obočím, které se stalo jejím poznávacím znamením. Delevingne se otevřeně hlásí k bisexualitě a je zastánkyní práv LGBTQ+. Angažuje se také v několika filantropických kauzách, včetně podpory kampaně Girl Up, jejímž cílem je posílit postavení mladých dívek po celém světě. Kromě herectví a modelingu je Delevingne také talentovanou zpěvačkou a vydala několik singlů. Za svou práci získala několik ocenění, včetně ceny Teen Choice Award za nejlepší letní filmovou hvězdu: za roli ve filmu "Sebevražedný oddíl"

Jared Harris - Absalom Breakspear

Britský herec, narozený 24. srpna 1961 v Londýně. Je synem legendárního herce Richarda Harrise a herečky Elizabeth Rees-Williamsové. Harris je známý především díky svým rolím v televizních seriálech "Mad Men" a "Černobyl".

Objevil se také v několika filmech, například "Lincoln", "Sherlock Holmes: Hra stínů" a "Podivuhodný případ Benjamina Buttona". Harris za své výkony získal uznání kritiky, za svou práci v seriálu Mad Men byl nominován na ceny Emmy a Zlatý glóbus a za roli ve filmu Černobyl získal několik ocenění. Pochází z herecké rodiny, v zábavním průmyslu působí také jeho bratr Jamie Harris a synovec Damian Harris.

Harris také hojně působil v divadle, hrál v inscenacích na Broadwayi a v londýnském West Endu. Byl dvakrát ženatý, nejprve s herečkou Jacqueline Goldenbergovou a později s Allegrou Riggio. Harris je známý svou hereckou všestranností, dokáže zahrát širokou škálu postav s hloubkou a nuancemi. Nadále pracuje v televizi i ve filmu a v příštích letech bude mít rozpracováno nebo připraveno k uvedení několik projektů.

Carnival Row - podrobné informace o seriálu

První série seriálu Carnival Row měla premiéru na Amazon Prime Video v srpnu 2019. Skládala se z osmi epizod, z nichž každá trvala přibližně jednu hodinu. Sezóna diváky uvedla do světa Carnival Row, fantastického města, kde vedle sebe koexistují lidé a mýtické bytosti, ale ne vždy v míru.

Sezóna zkoumala složité vztahy mezi postavami, včetně ústředního románku mezi Rycroftem Philostratem, lidským detektivem, a Vignette Stonemossovou, vílou. Sezóna se také zabývala politickými intrikami, kdy různé frakce soupeřily o moc a kontrolu nad městem, a představila sérii děsivých vražd, které hrozily narušit křehkou rovnováhu mezi různými společenstvími. Seriál se zabýval tématy diskriminace, sociální nerovnosti a dopadu války na jednotlivce i celou společnost.

Celkově se první sezóna seriálu Carnival Row setkala s pozitivním hodnocením kritiků i diváků, přičemž chválena byla zejména úžasná vizuální stránka a výkony hlavních herců Orlanda Blooma a Cary Delevingne. Seriál byl obnoven pro druhou sérii, která by měla mít premiéru v roce 2022.

Druhá série seriálu Carnival Row se odehrává ve fantasy světě, kde se střetávají lidé a stvoření. Bývalý inspektor Rycroft Philostrate alias Philo (Orlando Bloom) vyšetřuje sérii hrůzných vražd, které vyvolávají sociální napětí.

Vignette Stonemossová (Cara Delevingne) a Černý havran spřádají plány na odplatu za nespravedlivý útlak, který způsobili lidští vůdci The Burgue, Jonah Breakspear (Arty Froushan) a Sophie Longerbaneová (Caroline Fordová). Tourmaline (Karla Crome) zdědí nadpřirozené schopnosti, které ohrožují její osud i budoucnost Řady.

A poté, co Imogen Spurnroseová (Tamzin Merchantová) a její partner Agreus Astrayon (David Gyasi) uniknou z Městečka a od pomstychtivého bratra Ezry (Andrew Gower), se setkají s novou radikální společností, která převrátí jejich plány. V epickém závěru Karnevalové řady, kde jsou lidé a fae rozděleni a kde je v sázce svoboda, bude každý z hrdinů čelit neřešitelným dilematům a zkouškám, které budou určující pro jeho duši.

Svět Carnival Row je fantasy prostředí inspirované viktoriánskou Anglií, ale s jistým zvratem – obývají ho různá mýtická stvoření, jako jsou víly, kentauři a koboldi.

Tito tvorové jsou lidmi označováni jako "critch", kteří se na ně dívají s podezřením a strachem. Seriál se odehrává ve městě Burgue, rušné metropoli, která slouží jako tavicí kotel různých kultur a druhů. Město je rozděleno do různých čtvrtí, z nichž každá má svůj vlastní charakter a obyvatelstvo. Titulní Carnival Row je zchátralá čtvrť, kde žijí víly, a je klíčovým místem seriálu.

Svět Carnival Row je bohatě vymyšlený a plný detailů, se složitými kostýmy, architekturou a technologií, které odrážejí jedinečnou směs fantasy a steampunkové estetiky seriálu. Představení zkoumá složitou sociální a politickou dynamiku mezi lidmi a critchy, včetně témat diskriminace, imigrace a kulturní asimilace.

Natáčení Carnival Row se částečně uskutečnilo v Praze v roce 2018. Některé scény byly natáčeny v historickém centru města, včetně Staroměstského náměstí a okolí Karlova mostu.

V Praze byla také postavena velká kulisa pro část scény odehrávající se v přístavu, která obsahovala mnoho detailů a vytvářela atmosféru fantastického světa seriálu.

Natáčení v Praze bylo součástí většího plánu produkce, která se natáčela na mnoha různých místech v Evropě. Zahraniční produkce v Praze není nic neobvyklého, neboť město má bohatou historii, architekturu a kulturní dědictví, což jej činí ideálním místem pro natáčení historických a fantasy filmů a seriálů. Natáčení seriálu Carnival Row v Praze pomohlo vytvořit autentickou atmosféru pro svět seriálu a přineslo do města značnou ekonomickou a turistickou výhodu.

Orlando Bloom hrál jednu z hlavních rolí v seriálu Carnival Row a během natáčení v Praze byl aktivně zapojen do produkce. Bloom se podělil o několik fotografií a videí na svých sociálních sítích, které zachycovaly některé z míst, kde se natáčelo, jako například na Karlově mostě nebo na Staroměstském náměstí.

Také se setkal s fanoušky a podepisoval autogramy. V rozhovoru pro časopis Harper's Bazaar uvedl, že byl nadšený z natáčení v Praze a že se mu líbilo, jak město kombinuje krásné a historické prostředí s moderní kulturou. Také vyzdvihl českého herce Karla Rodena, se kterým se setkal během natáčení, jako "fantastického" a "velmi talentovaného" herce. Pobyt v Praze si užil a ocenil atmosféru a prostředí města, kde se seriál natáčel.

Video
Video se připravuje ...

Trailer 2. řady seriálu Carnival Row Prime Video

Video
Video se připravuje ...

Trailer 1. řady seriálu Carnival Row Prime Video

Fotogalerie
26 fotografií