Hana Brejchová, kterou film Lásky jedné plavovlásky svého času proslavil i na řadě zahraničních festivalů, velice těžce už letos v dubnu nesla zprávy o Formanově smrti. Celý život jej totiž milovala a uctívala, dokonce se kvůli blízkému přátelství s ním rozkmotřila se svou sestrou a jeho někdejší manželkou Janou Brejchovou, a trápila se tím, že se v posledních dekádách nevídali a nestýkali.

Proto by byla ráda do Karlových Varů na festival, který Formana a jejich společný film připomíná, dorazila. "To kdyby mně zavolali, okamžitě bych si zabalila tašku a jela. Nechápu, nechápu, nechápu," postěžovala si smutně Blesku s tím, že se o její účast nikdo ani nepokusil a neřekl jí.

Situace je o to zvláštnější, že představitele hlavní mužské role Vladimíra Pucholta (75), zvali. "Bohužel mu to nevyšlo časově. Ale ten film je tak silný, že žádnou delegaci nepotřebuje," vysvětloval na tiskové konferenci prezident festivalu Jiří Bartoška.

Jeho slova a opomenutí její osoby Brejchová nese velice těžce a celý rozhovor proplakala. "V roce, když šla Plavovláska do kin, jsme právě ve Varech s Milošem a s filmem byli. Mám na to krásné vzpomínky. Tak na to teď budu myslet a vzpomínat alespoň doma. A jak se to lidem líbilo?" zajímala se rozesmutnělá herečka. Po ujištění, že film měl i tentokrát veliký úspěch, jen hořce dodala: "Tak ať si to tam užijou..."

 

VIDEO: Slzy jedné plavovlásky: Brejchová se po Formanově smrti zhroutila!

 

Video
Video se připravuje ...

Slzy jedné plavovlásky: Brejchová se po Formanově smrti zhroutila! Blesk TV

 

Fotogalerie
36 fotografií