Exkluzivní přívěsek ve tvaru srdce, posetý diamanty, navrhla novopečená maminka Lucie Váchová-Křížková spolu s klenotníky z firmy ALO diamonds a chystá se jej vzít na večírek během Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Už takhle jde o zajímavou zprávu - přívěšek za půl milionu není zcela běžnou záležitostí, i když se samozřejmě najdou i dražší kousky. „Pyšnit se s ním budu jen chvilku, půjde hned do dražby,“ vysvětlila však Lucie Blesku, že má celá akce hlubší rozměr.

Dražba proběhne na MFF ve Varech na večírku pořádaném investiční skupinou KKCG Karla Komárka, jejíž ředitel komunikace Dan Plovajko při výrobě šperku Váchové asistoval. A získané peníze poputují občanskému sdružení Dobrý skutek. Budou tak určeny na dobrou věc - pomoc postižené studentce.

Smutný příběh Dáši z Brna: Je to bojovnice!

Studentka Dáša (21) z Brna se narodila se vzácným onemocněním - vrozenou lomivostí kostí. Za svůj život měla už přes 100 zlomenin a pohybuje se jen díky elektrickému vozíku.

Přesto vystudovala zdárně gymnázium a dostala se i na fakultu sociálních studií na Masarykově univerzitě v Brně, kam nastoupila na obor žurnalistika - psychologie. Ve volném čas pak má různé záliby - píše povídky, ráda kreslí, hraje na zobcovou flétnu. A také by ráda založila sdružení na podporu osob se stejným postižením.

Sama by tedy chtěla pomáhat, jenže nyní i ona potřebuje ve svém životě pomoci. Dášin život výrazně usnadnil asistenční pes. A tak byl speciálně pro Dášu vycvičen černý labradorský retrívr Brut. Jeho výcvik stál 230 tisíc korun.

Stala se z nich neodlučná dvojice, jenže Dáša má problém - úhradu výcviku. Zdravotní pojišťovny asistenční psy v tomto případě nehradí, neboť Dáša není slepá... A Dáša potřebné peníze nemá. „Snad se nám podaří srdce vydražit a Dáša s Brutem zůstanou spolu,“ řekl Blesku Dan Plovajko ze zmiňované investiční skupiny.

Fotogalerie
7 fotografií