V roce 2009 se novinář Jiří X. Doležal za velkého humbuku rozhodl vzít feministku Alex Hrouzkovou, která ho uchvátila svůdným tělem a otevřeným přístupem k netradičnímu sexu. Časopis Reflex mladou studentku, která se věnovala také psaní, objevil v době, kdy vytvářela blog věnovaný sexualitě.

Video
Video se připravuje ...

Jiří X. Doležal: Smoking mám podruhé v životě! Cítím se jako karikatura! Blesk TV

V průběhu přípravy článku se s reportérem Jiřím X. Doležalem seznámila, přeskočila pověstná jiskra a pár se zanedlouho rozhodl vzít. „Orálně se mi věnoval při menstruaci. To jsem nikdy předtím nezažila a musím říct, že mi byl v tu chvíli hodně blízko,“ prozradila tehdy o Jiřím jeho snoubenka krátce před veselkou, která byla medializovaná jako parodie na reality show. Online přenos svatby sledovalo pro server historicky nejvíce diváků – 44 tisíc.

Video
Video se připravuje ...

JXD otevřeně o sexu. Ukázka z filmu NEPŘESADITELNÝ Igora Chauna Martin Bartkovský

O jejich svatbě, společném životě a všech intimnostech se lidé dozvídali průběžně z médií. Spokojené manželství ale příliš dlouho nevydrželo. Na Silvestra v roce 2012 dvojice oznámila, že se rozvádí, a i to se notně řešilo přes média, kde si oba nejrůznějšími články či rozhovory vyřizovali účty.

Nyní po letech Doležal tvrdí, že si se svou bývalou ženou Alex rozumí a nemají žádné problémy. „To, jak o mně mluvily bývalé ženy v dokumentu, mě nepřekvapilo. S bývalými manželkami nemáme žádný konflikt. S Alex jsme konflikt neměli, měli jsme rozchod a každý jsme šli jinam a žijeme si svůj život,“ svěřil Blesku v Karlových Varech při uvedení dokumentu Nepřesaditelný. On sám dokonce svou ex doporučil režisérovi snímku Igoru Chaunovi, aby ji oslovil a zapojil do dokumentu.

Video
Video se připravuje ...

NEPŘESADITELNÝ (režie Igor Chaun) - trailer Martin Bartkovský

Alex souhlasila a ukázala se v zcela jiném světle. Svého času ambiciózní psycholožka změnila radikálně svůj život. Po rozpadu manželství se známým publicistou se opět zamilovala, odstěhovala do domečku na okraji Prahy, kde žije se svým současným mužem, malým pejskem a vychovávají společného potomka. Po skandálním životě mediální hvězdy, která nadšeně s veřejností sdílela intimní chvíle svého života, tak není ani památky.

O dokument o Jiřím X. Doležalovi byl na filmovém festivalu takový zájem, že se organizátoři rozhodli ho promítnout znovu. Vidět ho můžete ve čtvrtek 6. 7. v 15:30 v kinosále A v Hotelu Thermal.

 

Fotogalerie
35 fotografií