Dagmar Havlová před časem uklouzla před svým domem a zlomila si nohu. I přes toto nepříjemné zranění se ale statečně rozhodla do Karlových Varů přijet, trochu se odreagovat a užít si festival plnými doušky. Netušila ale, že jí pobyt na společenské události sezóny zhořkne hned na samém začátku...

Mezi dalšími hosty festivalu se totiž objevila Irena Obermannová. Milenka prezidenta Václava Havla, která před několika lety napsala skandální romány Tajná kniha a Panoptikum české. Skandální knihy pojednávají o jejím milostném poměru s Havlem.

Video
Video se připravuje ...

Havlová na červeném koberci: Šokovala výběrem návrhářky! Markéta Reinischová, Petr Soukup

Už jen vydání těchto knih bylo pro Dagmar Havlovou ranou, kterou ovšem s noblesou první dámy ustála a navenek na sobě nikdy nedala nic znát... Tehdy ještě žijící prezident uvedl, že jsou lživé. A kritika odsuzující nemorální kalkul se na Obermannovou sesypala tehdy ze všech stran. 

Sama Obermannová musela vědět, že paní Dagmar do Varů každý rok jezdí a patří mezi významné hosty. I přesto se po boku své dcery, herečky Bereniky Kohoutové, zjevila na opening party, což pro Dášu muselo být i po těch letech velmi bolestné a nepříjemné... Havlová je naštěstí i ve Varech v obklopení svých blízkých přátel. Na zahájení ji doprovodil ministr kultury Daniel Herman, v sále se objevil například blízký přítel Václava Havla Michael Kocáb, který knižní tah Obermannové po smrti Havla jednoznačně odsoudil.

Dagmar Havlová se nakonec na zahajovacím večírku zdržela asi do jedenácti hodin a poté odjela zpátky do hotelu.

Irena Obermannová je spisovatelka a scénáristka, která v roce 2011 vydala skandální román Tajná kniha, kde deníkovou formou popisuje vztah mezi ní a Václavem Havlem. Kniha vyvolala mnoho rozporuplných reakcí. Druhým dílem potom byla kniha Panoptikum české. Toto dílo se zaměřuje spíš na život spisovatelky po vydání Tajné knihy.

Fotogalerie
8 fotografií