Přesně před osmnácti lety založila Dagmar Havlová Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97.  U té příležitosti na své facebookové stránky umístila fotografii ze své kanceláře, kde tráví stovky hodin pečlivou prací. 

„21. června 1997, přesně před osmnácti lety, založila paní Dagmar Havlová Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Hlavním posláním Nadace je záchrana lidských životů v rámci prevence rakoviny tlustého střeva a konečníku, rekonstrukce kostela sv. Anny, v němž se každoročně předává Cena významnému mysliteli, a v posledních letech opatrovnictví značky a udělování licence na jméno prezidenta Václava Havla, jehož kancelář si vzala do péče,“ uvedla k fotografii.

Havlová není jenom slavnou tváří nadace. Důkazem jsou těžké složky dokumentů, papíry, knihy, psací potřeby a hrníček s kávou, která udržuje herečku v neustálé bdělosti.

Kolem ní jsou také rozmístěné fotografie a upomínkové předměty, díky kterým se jí připomínají její milovaní. Nesmí chybět fotografie Václava Havla a společný snímek s maminkou. Na zdi také visí obrázek Dalajlámy.

S tím se setkala v roce 2013 v kanceláři Václava Havla. Do ní se od letošního dubna může podívat kdokoliv. Za poplatek 80 korun přes internet můžete vidět, kde prezident Havel pracoval. Poplatek poputuje na dobré účely, na podporu VIZE 97.

Fotogalerie
7 fotografií