Luxusní BMW stojící na opuštěné ulici s dveřmi i kufrem dokořán a majitel nikde. Když Havlová zaparkovala svůj vůz v září 2011 před vilou ve Střešovicích, zřejmě netušila, že právě kolem ní dvakrát projelo auto společnosti Google, které mapovalo ulici, aby ji mohlo zanést do svých speciálních internetových map „street view“.

Na internetu se tedy každý, kdo šmejdí po střešovických ulicích, může podívat nejen na neopatrnost bývalé první dámy, ale také na věci, které v autě právě převážela. A protože už byl v té době Václav Havel těžce nemocný a většinu času pobýval na milovaném Hrádečku, je dost pravděpodobné, že igelitky, které Dagmar nesla a které zaplnily i kufr auta, byly právě plné věcí pro prezidenta.

Přestože zákony ukládají společnosti Google rozmazat obličeje veškerých lidí i poznávací značky aut, které při svých záznamech na ulicích zachytila, na fotografii z profilu je paní Dagmar bez rastru v obličeji. K tomu, že se objevila na mapách, se ale nevyjádřila. „Paní Havlová je velice časově vytížená,“ omluvila ji asistentka z nadace Vize 97.

Fotogalerie
6 fotografií