Víte, jak má správný slavnostní outfit vypadat? "Pánové to samozřejmě mají lehčí, vystačí si s formálním oblekem, správnou vázankou. Na méně formální párty se separátním sakem, lehounkým pulovrem či košilí bez kravaty, mokasíny bez ponožek", radí módní guru Blesku Františka Čížková.

Rady, jak se správně obléci na různé festivalové události vyzkoušel finalista soutěže Muže rok Michael Marek z modelingové agentury Jaro Managment.

Na červený koberec, tedy na zahájení nebo ukončení festivalu, přísluší takzvaný black tie. V tomto případě musíte zapomenout na klasický oblek a obléci namísto něj černý smoking. A k němu samozřejmě černého motýlka. Žádné experimenty s barvami a už vůbec ne kravatu!

Na odpolední koktejl se oblékněte neformálně. To znamená prakticky jakoukoli košili, absenci kravaty a blejzr nebo sako, proužkované, v letních měsících světlé barvy. K tomu světlé kalhoty a mokasíny. Rovnou zapomeňte na ponožky, ty by v tomto případě znamenaly faux-pas!

Večerní párty si žádá oblečení podle dress codu semi fromal. To znamená oblek, se smokingem to nemusíte přehánět. Pak záleží, v kolik hodin párty startuje. Pokud před šestou, můžete si dovolit více experimentovat a zvolit lehce barevnou košili nebo oblek v jiné, než černé barvě. Po šesté by měl být oblek černý nebo tmavě modrý. A k němu přísluší kravata.

Video
Video se připravuje ...

Karlovarský festival: Jak správně vypadá Black tie! Petr Soukup, David Turek http://www.bandi.cz/

Video
Video se připravuje ...

Jak na večerní oblek David Turek, Petr Soukup