Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kritička Blesku Ina T.: Lesk a hrůza českých premiér! Gondíková bez vkusu, křečovitá Morávková, Plodková s Janžurovou daly lekci

/
  • Ina T. o modelech z filmových premiér: Sexy vamp Poláková, sicilská vdova Morávková a ochotnická stafáž!
    12. října 2020 ● 05:15

    I přes v Čechách běžně zavedenou ignoraci etikety proběhla slavnostní premiéra snímku Bábovky v relativně elegantním dress code.  Je smutné, že absence džínů a mikin se u nás dá považovat za úspěch, a zároveň tím nepopírám fakt, že byly k vidění i méně povedené a dosti fádní, o mezerách ve vkusu vypovídající modely. O něco horší už to bylo na Febio Festu...

  • 1.

    Eva Samková: Bez respektu k naturelu nositelky, 3 -

    Film Bábovky podle bestselleru spisovatelky ženských románů Radky Třeštíkové, kritiky často přezdívané Lenkou Lanczovou pro ženy nad 30 let, je i přes chladné recenze předpokládaným podzimním hitem kin. Přes hodnocením naznačovanou kolísavou kvalitu příběhu totiž vládne silným a populárním hereckým obsazením, které do kin přitáhne nezanedbatelné množství diváků. Armáda hvězd se kromě Ondřeje Vetchého, jenž se společenským akcím začal vyhýbat, dostavila i do Lucerny, kde ve stylu příběhu filmu předvedli i značně proměnlivou úroveň outfitů.

    Přízeň národa si Samková získala sportovními úspěchy a jeho sympatie díky pokoře a bezprostřednímu chování. Na premiéru doprovodila kamarádku Báru Polákovou a pro tu příležitost zvolila recyklovaný oblek ze second handu, který návrhářka Odivi pošila korálky po svém dědečkovi. Upcyklace je smysluplným trendem, ale v tomto případě ani dobrá myšlenka nezachrání nikterak inovativní úpravu. Přemrštěné zdobení korálky působí zastarale a Samková je svým osobním stylem příliš ležérní na to, aby ho zvládla vynést. Minimalističtější varianta by bývala bodovala víc.

    Eva Samková
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Barbora Poláková: Sexy Vamp, 1

    Překvapením premiéry se stala běžně dost ležérně oblékající se Bára Poláková, která ohromila v rudých hedvábných šatech. Vycpávkami zvýrazněná ramena, krajkové detaily rukávu i zad, důraz na úzký pas přecházející v transparentní dlouhou sukni s vysokými rozparky na bocích. Důmyslný střih šatů od Kateřiny Geislerové je dechberoucí a spolu s perfektním účesem i líčením ze sympatické herečky vytvořil českou femme fatale. Kterou jsem, přiznávám, v Polákové zahlédla poprvé. Výsledek je o to působivější, že se u tuzemských celebrit podobná sexy sofistikovanost často nevidí.

    Bára Poláková
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Jiří Langmajer & Adéla Gondíková: On boduje, ona nudí, 3-

    Stárnoucí herec s jiskrou mladého kluka kdysi neváhal vyrazit na premiéru v džínách a triku, ale poslední roky se Langmajer snaží držet jistou společenskou úroveň.  Ať za stále zmiňovanou, na formálních akcích vyžadovanou elegancí stojí jeho manželka, či ne, tmavě modrému slim fit obleku nelze kromě absence kravaty moc vytknout. A i v tomto případě jsou pravidla již značně rozvolněná.

     

    Paradoxně by z dvojice potřebovala pomoc spíše Adéla Gondíková, která má dlouhodobě těžkým průměrem protnutý šatník a nulový styl. Tmavě modré, pod prsy přestřižené koktejlky s asymetrickými volány tvořící sukni jsou na moderování v Lucerně svojí neosobitostí žalostně fádní. Provinčnosti výsledku pak nepomáhají ani lesklé silonky, kabelka na dlouhém popruhu a neslušivé retro lokýnky. Na moderování mysliveckého plesu v Horní dolní proč ne, do Lucerny nikoliv.

    Jiří Langmajer a Adéla Gondíková
    Autor: profimedia.cz
  • 4.

    Jana Plodková: Noblesou jištěný vkus, 1

    Tylové, tělovou podšívkou vkusně vypodložené šaty s flitry, balónovými rukávky, černou stuhou v pase a kaskádovitou vrstvenou sukní, jsou zosobněním romantiky ve své nejčistší formě. Na mnohých by tím pádem působily kýčovitě, nikoliv však na Plodkové. Ta typem i postavou sentimentálním modelům kraluje, neb disponuje patřičným éterickým dívčím pelem, jež tento styl vyžaduje, aby byl uvěřitelný. Účes, líčení i patřičně decentní doplňky jsou taktéž bez chyby.

    Jana Plodková
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Kristýna Podzimková: Klasická kombinace nezafungovala, 4

    Podzimková, známá ze seriálů Ulice, Bez vědomí či Metanol dotáhla oblíbenou fúzi červené a černé do absurdna. Otrocké vyvážení obou barev působí těžkopádně, a to navzdory tomu, že jednotlivé kousky nejsou vůbec špatné. Tato klasická variace barev může být velmi úderná, ale v tomto případě vyznívá podbízivě a lacině. Příště je s efektem rudé lepší pracovat spíše v detailu a nesnažit se o násilné ladění za každou cenu, zvlášť když výsledek působí nechtěně staromódně.

    Kristýna Podzimková
    Autor: profimedia.cz
  • 6.

    Petra Nesvačilová: Variace na téma zmatečnosti, 4

    Krajkové, transparentním rukávem opatřené mini šaty s rovným spodním lemem ženskostí, oplývajícímu typu nesvědčí a černé lesklé krepsilonové punčocháče plus kotníkové boty opticky zkracující nohy rovněž nepomáhají. Krajkové šaty jistě, ale volnějšího áčkového střihu s trendy kozačkami a bez psaníčka ve stylu lesklého obalu bonbonu ze staré kolekce Margiela for H&M, které je nyní stylově out. Khaki trench-coat buď do šatny, nebo naopak použit jako záměrnou součást outfitu, s páskem jako šaty. Prozatím je to značně roztržitá a nesourodá kombinace, jež typu nositelky Nesvačilové nikterak neprospívá.

    Petra Nesvačilová
    Autor: profimedia.cz

  • 7.

    Dana Morávková: Těžkopádnost úporného lady stylu, 2-

    Další nedávnou společenskou událostí, která se ještě před zpřísněním opatření stihla odehrát, bylo zahájení festivalu Febio Fest. Tam také diváci mohli exkluzivně vidět snímek Karel o životě a smrti Karla Gotta (†80). 

    Některé modely tam byly žalostné, ovšem něco se přece jen povedlo. Charakter vysoce elegantního šatníku herečky vystihují pouzdrové křivky těla kopírující krajkové šaty s hranatým výstřihem a transparentními rukávy, které Morávková vynesla na slavnostní zahájení Febio Festu, jež se nesl v Creative Black Tie dress code.

     

    Ovšem do sicilské vdovy urputně stylizovaný model působí křečovitě a k elegantní nenucenosti má daleko. Přitom by stačilo ubrat na doplňcích, například perlách opakujících se v dekoltu, na zápěstí i v uších. Model by pak nepůsobil tak těžkopádně. Délka pod kolena je v pořádku na komornějších akcích s daným dress code, což Febio Fest, dovolím si tvrdit, není. Pozor též na použití HD pudru, který se bleskem fotoaparátu nesnese a na fotkách doslova svítí.

    Dana Morávková
    Autor: profimedia.cz

  • 8.

    Hana Vagnerová & Aneta Kernová: Jedna boduje, druhá zmar, 3 -

    Talentovaná, poslední roky formální outfity dobře zvládající herečka Vagnerová na Febio Fest vyrazila v tubě černých na tělo ulitých mini šatů od Kláry Nademlýnské s naddimenzovanými nařasenými rameny a s bílým vyšívaným límeček na mašli. Vracející se trend límečků evokuje nevinnost a dráždivě, ale přitom sofistikovaně kontrastuje s mini délkou šatů i dominantními rameny. Velmi povedená fúze, u které ale s daným dress-code opět nekoresponduje délka šatů.

     

    Její doprovod, začínající herečka Aneta Kernová, známá z videa propagujícího roušky, jež sdílely miliony lidí po celém světě, oblékla obyčejné asymetrické šaty, jež potřebovaly dodat na zajímavosti doplňky. Což ale nezařídil ani nekvalitní prolamovanou krempou jištěný klobouk, který by zasloužil vyhodit, ani nohy zkracující a k outfitu nehodící se nazouvací sandály na podpatku. První zmíněná boduje i přes chybu v délce šatů, druhá je zatím ve zmaru nekvalitního šatníku.

    Hana Vagnerová s doprovodem
    Autor: profimedia.cz

  • 9.

    Zdeněk Podhůrský & přítelkyně Veronika: Ochotnická stafáž, 5

    Absurditu nerespektování či neznalosti dress code deklarují nejen krátké šaty příchozích, ale též příliš elegantní modely. Jako overdressed jsou označovány outfity nadmíru formální, a tím pádem nevhodné pro danou akci. Výstražným příkladem budiž katastrofální, třeskutě levně vyhlížející plesové šaty pošité blyštivými kameny, které vynesla přítelkyně herce Zdeňka Podhůrského.

     

    Rozpoznat, zda-li míří na maloměstský ples či nikoliv, se zdá být pro některé české celebrity příliš náročnou disciplínou, a proto se na červeném koberci při příležitosti zahájení filmového festivalu míjely plesové róby a mini šaty. To, že se Podhůrský s Veronikou nebyli schopni sladit do jednoho stylu ani v páru, je jen komickou tečkou.

    Zdeněk Podhůrský a přítelkyní
    Autor: profimedia.cz

  • 10.

    Iva Janžurová: Hvězdou nejen filmového plátna, 1

    O několik generací mladším celebritám ukázala, jak přijít stylově oblečená, a přitom dodržet dress code až herecká legenda Iva Janžurová, která na festivalu přebírala cenu Kristián. Ikona českého filmu zvolila pudrově modré šaty v midi délce pohrávající si s hravou transparentností horní části a kontrastní uzavřeností střihu vysoko ke krku. Plisování sukně dodává modelu nenudící texturu a podkasání v pase je vůči linii střihově vhodné. Střevíce s páskem okolo kotníku, které mají identický odstín šatů, jsou skvělé, a korálky pošitá zlatá kabelka zábavná.

    Iva Janžurová
    Autor: profimedia.cz

    Fotogalerie
    141 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 14

Marketa Nováková: A co má asi dělat nechat si uříznout čelo??

(13. 10. 2020 08:48)

Marketa Nováková: A jaký máte důkaz, že má plastiky? Jak jste na to přišla? Ráda se o tomto dozvím víc

(13. 10. 2020 08:47)

ixinka: Nevím z jakého titulu takhle přeplastikovaná kreatura někoho kritizuje, musela se nechat celá přešít, aby vůbec mohla mezi lidi a má tu drzost kritizovat elegantně oblečené ženy

(12. 10. 2020 21:46)

Alžběta Herenová: To se máte čím chlubit. Ach jo

(12. 10. 2020 16:15)

Alžběta Herenová: To jí dělá jen ten hrozný střih šatů

(12. 10. 2020 16:14)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy