Čvančarová svým vystoupením doslova rozsekala jak Báru Basikovou, tak porotce Aleše Hámu, který minulý díl utěšoval Evu Burešovou, již dojala píseň Kometa Jaromíra Nohavici, kterou předvedl Bořek Slezáček. Nyní se role obrátily a krabici papírových kapesníků potřeboval „cynik“ Háma. Oči se však leskly všem. Jenže to nejdojemnější mělo teprve přijít.

Video
Video se připravuje ...

Jitka Čvančarová s manželem na Českém lvu: Nabarvené ptáče je jiný vesmír. David Turek, Jan Jedlička

Jitka k nepoznání od korpulentní Adele, jak si ji všichni pamatují, než  populární zpěvačka dramaticky zhubla a změnila image, aktuální díl Tváře vyhrála. Když přebírala šek, podělila se se všemi přítomnými o dojemný příběh.

„Není to jednoduchý. Ale já to řeknu,“ začala s třesoucím se hlasem Čvančarová, která si musela dávat pauzy, aby nával emocí rozdýchala. „Dneska ráno odešla do motýlího nebe Makulka Svobodová, velká přítelkyně. Kdyby každý zanechal na světě takovou úžasnou stopu, jako zanechala Makulka, tak by bylo na světě krásně. Takže tohle dneska bylo pro Makulku. A tyhle peníze jsou pro DEBRU. Dneska jsem zpívala pro Makulku,“ nesnažila se skrýt dojetí vítězka tohoto dílu.

Byla to vůbec její první veřejná slova o Makulce od její smrti. Makulka Svobodová zemřela 24. září, Tvář se ale předtáčí dopředu. Nyní vyšlo najevo, že pro Čvančarovou bylo vystoupení o to těžší, že Makulka odešla právě v den natáčení. Bylo jí 15 let.

„Makulka dnes v ranních hodinách odletěla za svými kamarády do motýlího nebe. Už ji nic nebolí… Bojovali jsme celých 15 let, ale ta zas*aná nemoc vyhrála… Zlatíčko, děkujeme, že jsi nám vstoupila do života. Milujeme tě z celého srdce,“ oznámili smutnou zprávu rodiče na facebookovém profilu, který Makulce založili.

Makulka byla veselá holčička, která se statečně prala se svým osudem. Milovala kočky, které jí pomáhaly v jejím boji a dodávaly jí energii. Právě kočičím motivem se její přátelé měli na poslední rozloučení ozdobit.

Fotogalerie
60 fotografií

Video
Video se připravuje ...

TVOJE TVÁŘ: Přemek Forejt z MasterChefa to rozjel jako Timberlake! TV Nova