Měla jste s Václavem Havlem milenecký vztah? Ano! Trval zhruba rok? Ano! Takhle suše Obermannová pro magazín Dnes stvrdila, že její skandální Tajná kniha pojednává o milostné aférce s exprezidentem. Tomu bude ve středu 75 let. Chuť slavit se ale vytratila. Podle informací Blesku hlavně u podváděné Dagmar Havlové (59).

Dáša přemýšlí, že zruší oslavu, kterou Václavovi přichystal miliardář Bakala,“ prozradil zdroj z okolí Havlových. Jejich nejlepší přátelé se měli v sobotu sejít v pražské galerii DOX. Pozvánky dostaly desítky osobností z uměleckého i politického života. Kvůli Ireně Obermannové a jejímu šokujícímu doznání může být ale s velkolepým mejdanem utrum. Vyzrazená nevěra pořádně zamíchala s dějem.

Samotní aktéři milostného trojúhelníku se včera obrnili mlčením. „Havlovi se ke kauze nebudou vyjadřovat,“ řekla Blesku Havlova tajemnice Sabina Tančevová. Vyhrocenou situaci neulehčilo ani to, že Václav Havel byl až do dneška na Hrádečku, kde sbíral síly, a Dagmar zatím pobývala v Praze.

Václavovi se kvůli té kauze zhoršil zdravotní stav. Potřebuje naprostý klid,“ přiznal blízký známý exprezidentovy rodiny. Jenže spisovatelka už vypustila džina z láhve a nejde ho zastavit. O milostném poměru Havla a Obermannové se rozhodli promluvit i přímí svědci z pražského domu hříchu, kde se spisovatelka a Havel scházeli.

Fotogalerie
21 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Irena Obermannová o své Tajné knize Jan Jedlička