Ublížit, vydělat, pomstít se, přiživit se a zviditelnit. To by mohly být ty nejčastější důvody, proč se někteří jedinci uchylují k rozšiřování zaručených zpráv, fám a drbů. Z archívů jsme pro vás vybrali ty nejpikantnější.

Homosexualita
Z homosexuality byl Karel Gott nařčen v roce 1991. Stalo se tak ve vysílání německé televize. Zpěvák, jehož náručí prošlo několik osudových žen, toto tvrzení samozřejmě popřel. Jeho partnerkami byly například Marika Sörösová, Martina Zbořilová či Iveta Kolářová. 7. ledna 2008 se v Las Vegas oženil se svou dlouholetou přítelkyní Ivanou Macháčkovou.

Komunistická minulost
Jedno z neúspěšnějších profesních období prožíval zpěvák v předlistopadové éře. Ačkoli, stejně jako řada dalších umělců, v roce 1977 podepsal v Národním divadle Antichartu a státní policie se dokonce extra starala o jeho bezpečí, Gottova spolupráce s StB se nikdy nepotvrdila. Přesto se našli tací, kteří právě na toto téma rádi spekulovali.

Emigrace
V roce 1971 si Karel Gott při jedné ze svých návštěv Západního Německa nechal prodloužit pobyt. Západní tisk okamžitě začal spekulovat o emigraci. Gott v oficiálních prohlášeních mluvil pouze o prodloužené dovolené. Údajně však existuje osobní dopis tehdejšího prezidenta Gustava Husáka, v němž Gotta do Německa prosí, aby se vrátil zpět do vlasti. A Gott? Věřte, nevěřte, Gott se vrátil.

Styky s mafií
Po smrti mafiánského bose Františka Mrázka novináři MF Dnes objevili, že jisté styky s tímto králem českého podsvětí měl také právě Karel Gott. Dokonce se stal prezidentem Mrázkovy nadace Interpo. Ta se již krátce po svém vzniku stala podezřelou z praní špinavých peněz. Nato Karel Gott ze spolupráce vycouval. Dodnes na toto téma s novináři velice nerad mluví.

Nespoutané sexuální praktiky
Lamače ženských srdcí a vášnivého milovníka, jehož náručí údajně prošly stovky žen, o panictví prý v jeho devatenácti letech připravila starší žena. Některé zdroje uvádějí, že se Gott sám přiznal k provozování sado-maso sexu. Ale opravdovou perličkou zůstává jeho údajné obnažování v tramvaji, které slavík prý vysvětloval náhlou nepotlačitelnou touhu. Zasahovala prý u toho policie a Gott si za tento úlet vysloužil přezdívku Čuňas.

Gott a tanec?
Zejména na počátku jeho kariéry byly na adresu zpěvákových kreací pronášeny nejrůznější připomínky. Mluvilo se o tom, že se Gott svěřuje do péče profesionálních tanečních mistrů, kteří mu s pohybem na jevišti pomáhají. Co je na tom pravdy, toť otázka. Faktem zůstává, že Mistrovi jeho charakteristický pohybový výraz už asi nikdo nikdy neodpáře. Vždyť to by ani nebylo ono..

Zatajené děti
V září 2007 se bulváru přihlásila údajná Gottova dcera, slečna Petra B. ze Strakonic. Zpěvák na tuto informaci reagoval podrážděně a existenci jakékoli další dcery okamžitě popřel. Gott má dcery Dominiku, její matkou je Antonie Zacpalová, Lucii, jejíž matkou je Iveta Kolářová, a Charlottu Ellu a Nelly Sofii, které mu porodila jeho manželka Ivana Gottová.

Neplodný otec
'Bláznivá' Gottova fanynka, Němka Hanelore Uhl, rozšířila o zpěvákovi fámu, že dcera Charlotte Ella není jeho. Informace se chytil i německý tisk. Fanynka, která Slavíka pronásleduje již více než dvacet let, otcovství přisuzovala Martinu Poštovi či Petru Kolářovi. Posuzovala tak prý podle tvaru nosních dírek.

Drogy
Karel Gott se v souvislosti s drogami dostal dokonce až do refrénu písně skupiny Abraxas – Karel drogy nebere. Ač se zpěvák v nejednom rozhovoru o drogách vyjadřoval vesměs tolerantně, sám žádné nebral. I když… Jeho bývalá přítelkyně Marika Sörösová přiznala, že během dovolené na Jamajce společně vyzkoušeli hašiš.

Ztrácí hlas
Tahle fáma byla o Gottovi rozšířena nesčetněkrát. Je snad tou nejrozšiřovanější. Karel Gott lékařské zprávy jako důkazy ale nepotřebuje. Dostatečným důkazem je jeho nepřetržité koncertování a nahrávání stále dalších desek. O konci kariéry se s Gottem dohadoval také ředitel Národní galerie Milan Knížák. Ten mu dokonce navrhl, aby se zpěvem už praštil. Gott mu úder vrátil s tím, že Knížákův výrok za bernou minci rozhodně nebere. Nepovažuje totiž Knížáka za umělce. (Více o kauze čtěte zde!)


Čtěte také:
Karel Gott: Proč mlčel o tátovi?!