Karla Gotta (69) urazil ředitel Národní galerie Milan Knížák (68). Pro Frekvenci 1 prohlásil, že už nemá hlas, měl by přestat zpívat a věnovat se dětem. Proč ty urážky? Karel Gott to Blesku vysvětlil.

Rozhodně prý v tom nefiguruje žádná žena, jak si mnozí myslí. Odstartovala to devadesátá léta. V té době měl Gott už dávno svoje hobby v podobě palety a štětce a Knížák na svém kontě nazpívané cédéčko. "Hoši" si začali fušovat do řemesla.

217853:gallery:true:true

Knížáka však podle Gotta popudila před 17 lety výstava slavíkových obrazů. "Novináři se mě ptali, jak si rozumím s panem Knížákem. A řekl: Tuhle jsem ho slyšel zpívat v televizi a okamžitě jsem se zbavil zábran vystavovat své obrazy. Tím to začalo."

Milan Knížák a jeho dílo Achtung, Jesus z roku 2006
Autor: ČTK

Knížákovo CD vydal tehdy textař Zdeněk Rytíř a dodnes ho má plný sklep. Neprodávalo se. Gottovy obrazy ano. Za plátno Obdiv a závist jeden galerista dokonce vysolil 1 200 000 korun. Že by narážky na Gotta pramenily ze závisti?

217847:gallery:true:true

"Manžel neřekl nic špatného. Řekl pravdu a všichni by mu teď nejradši dali provaz. Gott přece nemá hlas a ví to každý," bránila svého muže Marie Knížáková a odmítla Blesku kontroverzního umělce dát k telefonu.

(O sporu Gotta s Knížákem čtěte víc! Zde!)