Chce vysvětlit, že to není reklamní tah, že má Václava Noida Bártu (27) pořád moc ráda a že se jen bojí, aby rozchod s ní ustál. Lidé ho totiž viní, že Lucii ublížil. "To není pravda," říká rozhodně Lucie.

Fotogalerie
1 fotografie


BLESK Lucie, jsou i tací, kteří si myslí, že váš rozvod s Vaškem je pouze geniální reklamní tah na Carmen, která má co nevidět premiéru a kde oba dva hrajete…

"No to je ale úplně směšný. Ani jeden z nás to nemá zapotřebí. Už teď je prodaných na 35 tisíc lístků. Takovouhle reklamu nemá zapotřebí ani muzikál, ani já. Navíc bych se takto nikdy nerouhala. Pohrávat si s láskou není můj styl."


BLESK To máte tedy v životě obrovskou smůlu. Když bylo před premiérou Johanky z Arcu, rozešla jste se s Petrem Kratochvílem. Je to tak?

"Je. Ale právě tady musí přece každý pochopit, že nějaká reklama je nesmysl. Já opravdu nechci, aby mě někdo litoval, a proto chodil do divadla. To by mě práce přestala těšit."


BLESK Musí to být ale těžké, rozvádět se s člověkem, se kterým se denně na zkouškách vídáte a budete se potkávat ještě hezkou řádku měsíců…

"Není to jednoduchý a pro oba je to moc těžký. Na rozchodu jsme se ale domluvili a moc dobře jsme věděli, že si budeme muset něco protrpět."


BLESK Vy jste rozvod zvažovala?

"Ano a velmi dlouho. Nebylo to unáhlené rozhodnutí."


BLESK Vy k Vaškovi necítíte nenávist?

"Ale vůbec ne. Mám ho naopak moc ráda. Plánujeme dokonce společné cédéčko. Nejúspěšnějším muzikálem v Ta Fantastice je teď Božena Němcová, kterou napsal Vašek. Je to opravdu výjimečný muzikant a skladatel. Naopak se těším, že mi napíše desku."


BLESK Vy ho z rozvodu neviníte?

"Ne. Nic zlého jsme si opravdu neudělali. Snažili jsme se oba, aby nám spolu bylo hezky. Viníkem není nikdo. Proto opravdu nechci, aby se o Vaškovi špatně mluvilo. Nezaslouží si to. O rozvodu by se také nikdo nedověděl, kdyby…"


BLESK Kdyby co?

"Kdyby ho nenafotili s naší produkční a neudělali z toho skandál. Do Blesku jsem zavolala jenom proto, aby ho nikdo nepodezíral z nevěry. Už dlouho jsme spolu nežili a nikdo by se nedozvěděl ani o rozvodu. Prvotní pro nás byla premiéra Carmen. Teď ani jeden z nás nemá klid, který tak potřebujeme."


BLESK Vy Vaška nějak hájíte. Vždyť jste si tou vaší urputnou touhou dát mu děťátko zničila zdraví a se štítnou žlázou budete mít problémy už napořád…

"To je pravda. Když se ale pro něco rozhodnu, tak pro to udělám všechno. A dělám to tak dlouho, dokud nemám stoprocentní jistotu, že už jsem vyzkoušela všechno. A tak to mám i s láskou, dýchám pro ni. A když zjistím, že jsem udělala maximum, s klidným svědomím jdu dál."


BLESK Lidé se postavili na vaši stranu a Vaška odsuzují. Těší vás to?

"Naopak, vadí mi to a hodně. Nechci, aby někdo stranil mně. To není spravedlivé. Rozvod bolí nás oba a snažíme se to ustát také oba. My se opravdu máme pořád rádi. Navíc, Vašek ty negativní reakce okolí špatně nese. Mám o něj strach. Všechno bere tak vážně. Nikdy nic takového nezažil. Já už jsem zvyklá. A stejně mám co dělat."


BLESK Říkáte, že lidé z vašeho rozvodu viní Noida...

"A moc. Včera jel Venda čerpat k benzince. Slušně pozdravil, zaplatil a paní od pokladny na něho zavřískla: Ty hajzle! Cos jí to udělal? Venda byl z toho moc špatnej. Zkoušíme v divadle jedenáct hodin denně. Tohle pro něho nebylo moc povzbuzující. Opravdu mi nic neudělal. Jenom nám to prostě nevyšlo."


BLESK A čím se povzbuzujete vy?

"Já? Včera jsme byli unavení k smrti. Tak jsem vzala na 25 bab z ansámblu k sobě domů. Objednala kuchaře, thajské masáže a vzorně všechny obskakovala. Byla pohoda a únava byla najednou ta tam. Měla jsem radost, že měl ten nápad smysl."


BLESK Titulní stránky posledních dnů plnila dnešní svatba Ivety Bartošové. Váš rozvod tuhle strukturu dost narušil. Svatba – rozvod, obě jste, až na den, stejně staré…

"Je to zvláštní. Ivetka to má naštěstí teď, já až o týden později. Tak jí to snad nezkazím."