Karla Gotta (†80) poznal, když se z nich stali spolužáci na konzervatoři, zato Antonína už v první třídě základní, tehdy obecné školy.

„Nikdy jsme si nesešli z očí, pořád jsme byli v kontaktu. Byl to můj nejlepší přítel,“ zoufá si Milan. „Prožíval se mnou rozvody, šel mi před sedmi lety za svědka na třetí svatbě s Danou. A manželce svědčila Yvetta Simonová, s níž jsem hodně vystupoval,“ zavzpomínal zpěvák. Byl moc nešťastný už od 19. března, kdy se dozvěděl, že kamarádovi zbývají jen dva měsíce života. Osud byl ale ještě krutější, nedal Tondovi ani ty.

Prejza byl zdatný podnikatel. Po sametové revoluci obchodoval se sklem. Pro slunnou povahu a velký smysl pro humor ho milovali i slavní, jako např. Jiřina Bohdalová (92), Luděk Sobota (80), Jana Švandová (76) i dávné tváře z divadla Semafor Slávek Šimek (†63) a Jiří Grossmann (†30). Právě osud posledně jmenovaného textaře, humoristy a dramatika si Milan nyní připomněl. „I on nás kvůli rakovině opustil strašně rychle,“ řekl Drobný smutně.

Není mu do zpěvu

Zítra je v Lucerně dlouho chystaný koncert pro zesnulou zpěvačku Naďu Urbánkovou (†83). „Ta Tondu samozřejmě taky znala. Bude se mi moc těžce zpívat,“ přiznal Drobný.

Prodělal mrtvici

Před pěti lety Antonína Prejzu postihla mrtvice, která ho bohužel připravila o plně komfortní život.

Video
Video se připravuje ...

Milan Drobný na křtu knihy o Karlu Svobodovi: Nepsal jen pro Gotta! Matyáš Janíček, Lukáš Červený

Fotogalerie
37 fotografií