„Musím říct, že do kasina chodím opravdu jednou za uherský rok. Dnes jsem tady spíš ze zvědavosti, poněvadž mě to zajímá. Nikdy jsem nebyl na hazard a tyhle hry mě nikdy neupoutaly, tudíž jsem nikdy nic nevyhrál, ale díky tomu jsem taky nic neprohrál,“ řekl Blesku hned při příchodu Tomáš Matonoha (53), který přišel v doprovodu manželky Lucie Benešové (49).

Nakonec ale na jednu návštěvu kasina zavzpomínal. „V roce 1999 jsem byl v kasinu v Moskvě. Bylo to jedno ze tří míst na světě, kde to vypadalo jako v casinu Royal z Jamese Bonda! Tam jsem si zahrál, ale samozřejmě ne za svoje peníze, protože tam se točily miliony. To mám jako velký zážitek, že jsem byl opravdu v kasinu, kde byly zlatý kliky na ha*zlu,“ řekl se smíchem herec.

Asterová: Devadesátky si nepamatuju

Atmosféra v kasinu se nesla v duchu let devadesátých, na které zavzpomínala i Jitka Asterová (64). „Devadesátky si nepamatuju, protože jsem je zažila,“ řekla Blesku s humorem sobě vlastním moderátorka.

„Devadesátky miluju, protože se narodily moje obě děti, ještě žili mí rodiče, byla jsem pracovně naplněná a byla jsem naplněná. Žilo se daleko víc než teď, mám pocit. Byly hrozně rychlý, ale stihla jsem toho opravdu hodně,“ dodala Asterová, která se skoro celou dobu bavila s Bořkem Slezáčkem (56), se kterým nakonec z kasína odjela.

Video
Video se připravuje ...

Maskot veksláků Roman Skamene: Na kontě má přes 100 rolí, ale z důchodu vám spadne brada! Markéta Reinischová

Skamene ve svém živlu

Hazardní hra plátýnko byla populární hlavně za socialismu a v devadesátých letech, kdy se hrála pokoutně. Říkalo se jí také Boží požehnání, nebo třeba Gotes. A asi nikoho nepřekvapí, že právě v této hře Roman Skamene (69) vyhrál nad svými kolegy na plné čáře. Aby taky ne, herec je s devadesátkami spojený jako málokdo, a dokonce svého času kamarádil i s mafiánem a majitelem proslulého Discolandu Ivanem Jonákem (†59).

S tím se sice nakonec rozkmotřil a po revoluci měl obří dluhy i velké problémy s alkoholem, něco se v této době ale rozhodně naučil. V kasínu byl ve svém živlu. Tisknul se k přítomným dámám, pokuřoval elektronickou cigaretu a na chvíli zasednul i k jednomu z hracích automatů! 

Fotogalerie
55 fotografií