Ten se datuje do konce 80. let, kdy spolu natáčeli seriál Dlouhá míle. „Já jsem tehdy v tom seriálu hrála novinářku a Honza atleta. Moc ráda na tu dobu vzpomínám,“ svěřila se Ľubica. „V té době jsme spolu chodili,“ prozradila letité tajemství.

Stále zamilovaná

„Po rozchodu jsme ale zůstali přátelé a znají ho i moji synové. Je to skvělý a vtipný člověk,“ vyznala se Pašeková, která se před několika dny v Praze s Čenským setkala i se svými dvěma syny. I když se říká, že stará láska nerezaví, její vztah s pohádkovým princem je stále »pouze« přátelský.

„Zamilovaná jsem, ale jen do svých synů. A ještě do Prahy. Navštěvuji ji minimálně dvakrát do roka, mám tam hodně známých,“ odpověděla Ľubica na dotaz slovenského webu Šport 24.sk.

Chtěla se stěhovat

Za hokejovou legendu se provdala v říjnu 1997. Manželství jim ale dlouho nevydrželo. Pět měsíců po svatbě – v březnu 1998 – se Dušan Pašek zastřelil. Zdrcená vdova dokonce zvažovala, že se do české metropole odstěhuje. Nakonec to neudělala, ale jak sama říká, ráda se k nám vrací.

Video
Video se připravuje ...

Jan Čenský o ideální ženě: Musí mít čistou duši a tajemství! Lucija Veselá

Sebevražda, nebo vražda?

Ľubica dodnes nevěří tomu, že si její muž Dušan Pašek smrtelné zranění způsobil sám. Po prostřelení hlavy vlastní legálně drženou pistolí úřady úmrtí kvalifikovaly jako sebevraždu. Takový závěr ale Pašeková dodnes odmítá. „Sebevraždu určitě nespáchal! Čekala jsem, že po tak dlouhé době se pravda ukáže a někdo přece jen promluví, ale bohužel se tak do dnešního dne nestalo,“ uvedla nedávno pro Šport 24.

Syn se oběsil

Sebevraždu prokazatelně spáchal syn slovenské hokejové legendy Dušan Pašek mladší (†36). Manažer klubu Bratislava Capitals se v listopadu 2021 oběsil v jednom z bratislavských lesoparků. Z dopisu na rozloučenou vyplynulo, že neunesl tíhu nenadálé smrti hokejisty Borise Sádeckého (†24), který zkolaboval během utkání Ice Hockey League v rakouském Dornbirnu.

35 let šťastně ženatý

Jan Čenský se po rozchodu s Ľubicou seznámil s charismatickou brunetkou Danou, která pracuje na stomatologické klinice. Za ženu si ji vzal v roce 1989 – v době vysílání seriálu Dlouhá míle. Letos oslaví 35 let od svatby. Mají spolu syna Matyáše, který se narodil rok po jejich svatbě a živí se jako fotograf.

Fotogalerie
36 fotografií