Taclík se měl v rámci tzv. oddlužení co ohánět. Měsíčně musel podle nařízení soudu posílat insolvenčnímu správci splátku ve výši 24 000 korun, to se mu například v covidových letech vůbec nedařilo. Dokonce se nechal ke všem kšeftům, které měl, také zaměstnat v umělecké agentuře Zdena. Ta za Taclíka pravidelně každý půlrok odevzdávala soudu a také insolvenčnímu správci přehled příjmů. Ukázalo se ale, že agentura herci např. jeden měsíc nezaplatila nic, druhý zase jen 6000 korun. Na splátky v rámci insolvence mu tak některé měsíce šlo pouze 1478 Kč, což bylo velmi málo na to, aby dostatečně uspokojil všechny věřitele.

Insolvenční správce, společnost JK Insolv, ale herce ve finále podržel. „Dlužník po dobu 5 let trvání účinků schválení oddlužení plněním splátkového kalendáře uhradil závazky nezajištěným věřitelům ve výši 1 342 795,40 Kč, tj. 30,5 %, a závazky zajištěným věřitelům ve výši 2 273 239,38 Kč, tj. 100 %,“ napsal Aha! insolvenční správce. JK Insolv si z Taclíkových splátek stáhla jako odměnu ve výši 61 710 Kč za správu insolvenčního řízení od prosince 2017 do července 2023. Herec se do uzávěrky tohoto vydání Aha! k ukončení svého oddlužení nevyjádřil.

Prodali mu auto

Taclíkovi v rámci insolvenčního řízení prodali jeho auto, starší Volvo 540. Za vyvolávací cenu 80 000 Kč ho nejprve nikdo nekoupil. „Proto bylo nutné vyvolávací cenu postupně snižovat, aby došlo ke zpeněžení vozidla,“ stojí ve sdělení insolvenčního správce. Auto nakonec prodali za 29 000 Kč, správce následně peníze přerozdělil věřitelům.

Video
Video se připravuje ...

Herec Marek Taclík přiznal svou slabost: Jsem pořád neukázněné dítě! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
41 fotografií