Jana Plodková letos na Lvech aspirovala na cenu za svůj výkon hlavní ženské postavy v psychodramatu Němá tajemství. I když nakonec svou nominaci v cenu neproměnila, vítězkou se stala Simona Peková (69), co Přišla v noci, pozornost širokého okolí na sebe zdárně strhla i tak - všechny přítomné totiž zaskočila svou nečekanou změnou své vizáže. Své dlouhé plavé lokny si nechala ostříhat... a nabarvit na tmavo!

„Já vím, vím, vím... tohle budou všichni hejtit.“ S těmito slovy vstoupila Plodková do kadeřnictví. Kritických komentářů se však nedočkala, naopak - její fanoušci se shodovali, že jí v tmavých kadeřích více vynikly modré oči... a že teď trochu připomíná herečku Veroniku Arichtevu (37). „Moc to Janě sluší,“ domnívala se zpěvačka Leona Machálková (56). „Miluju,“ přidala se Jenovéfa Boková (31).

Video
Video se připravuje ...

Jaký bude letošní Český lev? Prozradí Jana Plodková a Tereza Rychnovská David Turek

Plodková na sociální síti sdílela i video ze své proměny – včetně komicky autentické první reakce na svůj nový look. Vypadala dost... šokovaně. A těžko říct, zda v tom dobrém slova smyslu. V Rudolfinu však už sršela sebevědomím a rozdávala úsměvy na všechny strany. Aby také ne, ohromně jí to v saténových šatech s 3D aplikacemi květů od módní návrhářky Zuzany Kubíčkové (40) slušelo.

Tuto změnu mimochodem nepostoupila jenom proto, aby šokovala – je za ní pochopitelně nová role! V takto tmavých vlasech bude Plodková k vidění v chystaném osmidílném seriálu režisérky Alice Nellis (53), o co přesně jde, to se musíme zatím nechat překvapit. Herečka už jednou během své kariéry brunetkou byla – ve filmu Protektor. Tam trochu paradoxně v roli tmavovlasé Židovky nosila blond paruku.

Fotogalerie
67 fotografií