Na klopu saka si připnul odznáček v barvě ukrajinské vlajky, o kus dál si pak píchl odznáček v barvách palestinské vlajky. Proč se rozhodl pro takto drsnou kombinaci? „Nechte nás být, neobtěžujte nás,“ vyštěkl na redaktora Blesku Pastirčák, popadl svoji ženu za ruku a odvlekl ji do prostor, kam neměla média přístup. Celá situace viditelně zarazila i samotnou Táňu, která, byť do té doby vesele komunikovala, přestala úplně mluvit.

Video
Video se připravuje ...

Skandál na Českém lvu: Pauhofové manžel propaguje Palestinu, před otázkami utekl David Turek, Daniel Kristl

„Chápu to správně, že Česká televize to nebude řešit, protože to jde za filmovou akademií, nepochybně pořadatelem toho večera je akademie a já se opravdu nedomnívám, že je namístě, aby Česká televize z toho, že jeden z předávajících nosil na obleku nějaké politické symboly, vyvozovala nějaké závěry,“ řekl Blesku ředitel ČT Souček. 

VYJÁDŘENÍ O HODNĚ POZDĚJI...

Teprve s velikým odstupem přišel manžel Pauhofové s vyjádřením. Přinutil ho k tomu až článek, který si přečetl v Blesku a který se nad výzdobou jeho klopy pozastavil. „Chtěl bych se vyjádřit k bulvárním titulkům, které hlásají, že podporuji teroristy kvůli tomu, že jsem si na předávání Českých lvů, vedle Ukrajinské, připnul na sako i palestinskou vlajku. Je to čiré nepochopení mého symbolického gesta,“ tvrdí partner známé slovenské herečky a pokračuje:

„Nepodporuji teroristy. Palestinská vlajka není vlajka hnutí Hamás. Chtěl jsem s ní vyjádřit podporu civilnímu obyvateĺstvu Palestiny, o kterém se v českých, a slovenských médiích, hovoří velmi málo. Považuji za cynické, s jakou lehkostí přehlížíme obrovské množství civilních obětí, mezi kterými je velmi vysoký podíl žen a dětí, které rozhodně nemůže nikdo označovat za bojovníky Hamásu. Za absolutně nelidské též považuji blokování humanitární pomoci a její zadržování na hranicích, v časech, kdy části populace v Gaze hrozí hladomor. Razantně odsuzuji jakékoliv násilí, ať už ho páchá jedna, anebo druhá strana. Avšak, reakce Izraele na teroristický útok ze 7. října, ve své destrukci lidských životů a infrastruktury, přesáhla jakékoli omluvitelné meze. Stop krveprolití!“

Blesk požádal o oficiální vyjádření k celé situaci také Českou televizi a akademii pořádající České lvy. Obě instituce se prý k celé záležitosti brzy vyjádří.

Fotogalerie
131 fotografií