Slavit začala ve chvíli, kdy v ruce držela křišťálového lva. Se soškou se vyfotila u stěny s logy a hned se chopila skleničky vína. Aby, vždyť na Lvech byla poprvé v životě a navíc se stala vítězkou v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli. 

Je to jeden z největších zážitků v mém životě. Mám na krajíčku, ale to ženě mého věku odpustíte. Jsem žena epická a miluji potlesk. Pane Pavlíčku, pane Vejnare,  dívejte se, kde já stojím. Chlapci, bez vás bych tady nestála,“ radovala se Peková směrem ke svým režisérům. Ocenění si odnáší za svůj hororově-tragikomický výkon ve filmu Přišla v noci.

Simona pro slavnostní večer zvolila bílé šaty v pánském střihu, což korespondovalo s jejím krátkým účesem. I když sklenku s vínem nepustila z ruky, vypadala pořád půvabně. 

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška na Českém lvu: Eben opět prokázal, že je absolutní jednička! 

Venku si s chlapci dala balenou cigaretu, hodně se objímala a polibky nebraly konce. Herečka prostě umí žít a ve velkém slavit. Velká gratulace dámě, která si ceny právem ukradla pro sebe. 

Podle ČSFD je dcerou předčasně tragicky zemřelého herce Lubomíra Vidláka, ale posléze přijala jméno otčíma, třebíčského lékaře Richarda Peka. Vystudovala gymnázium v Třebíči. Následně absolvovala studium herectví na JAMU v Brně.

Po absolutoriu v roce 1979 nastoupila do Divadla Na provázku a poté do Divadla bratří Mrštíků (dnešní Městské divadlo Brno), kde si zahrála Médeiu, Antigonu, Julii aj. Od roku 2007 je členkou HaDivadla. V letech 1993–1998 byla ředitelkou Nadace Archa Chantal. Má dceru Sáru, umělkyni, která studovala FAVU.

Objevila se ve filmech Nuda v Brně, Zapomenuté světlo, El Paso, či v seriálu Dobré ráno, Brno. V roce 2024 získala Cenu české filmové kritiky pro Nejlepší herečku a následně cenu Českého lva. 

Fotogalerie
62 fotografií