Čtyři roky po rozvodu s vlajkonošem české olympijské výpravy z Londýna 2012 totiž stále ve vzduchu visela otázka jejich finančního vyrovnání. Po rozpadu manželství se totiž z luxusního společného domu s rozsáhlým pozemkem za 25 milionů korun na okraji středočeských Hořovic, který měl být financován převážně z Gábininých výdělků, odstěhovala právě ona!

A nebylo to do lepšího… S novým partnerem Milošem se usadila v malém posprejovaném domku vedle casina v Berouně, který vyžadoval zásadní rekonstrukci.

Utopila 100 milionů?

Na otázky, jak spor dopadl, Soukalová před premiérou filmu mlžila a i ve Studiu Blesku odkazovala právě na snímek režiséra a producenta Petra Větrovského (37) s tím, že s exmanželem není v žádném kontaktu. „Jsem typ člověka, který za tím, co ho trápilo, zavírá dveře. A rychle. Přijímám svoji zodpovědnost za svá rozhodnutí a za to, že jsem tehdy nebyla schopná poslouchat svoji intuici,“ řekla třeba v rozhovoru pro Blesk. „Znala jsem pověst, která kolem něj byla, ale já některé věci nechtěla vidět. Takže všechno, co se pak stalo, bylo na základě mého rozhodnutí a asi jsem měla dostat lekci,“ dodala.

Zasvěcení pak hovoří o tom, že v manželství „utopila“ kolem stovky milionů korun! Konečně, už v roce 2021 si prostřednictvím Blesku stěžovala: „Postupem času jsem začala mít čím dál víc pochybností o odtoku mých finančních prostředků na účty mého exmanžela a také do našich investic, ze kterých jsem už nikdy neviděla ani korunu.“

Zasáhla soudkyně

Z premiéry filmu pak diváci odcházeli s částečnou odpovědí – na konci filmu bez bližších podrobností zazní, že exmanželé dosáhli mimosoudního vyrovnání. A podle informací Blesku není pro Petra Koukala vůbec příznivé. „Soudkyně mu důrazně doporučila se dohodnout. Gábina má dostat třicet milionů v hotovosti a dalších třicet milionů je hodnota domu, který by také měla dostat zpět,“ dozvěděl se Blesk z okolí bývalého páru, jenž má i čtyři roky po rozvodu ve společném jmění manželů psanou vedle hořovické vily také horskou chalupu v Bedřichově.

Co dalšího ve filmu zazní? Plánuje biatlonová královna comeback? Na to a mnohem více odpovídá film Pravda se pořád vyplatí, jehož režisér a producent Petr Větrovský už má na kontě i dokumenty o životech hokejisty Jaromíra Jágra (52) či fotbalového kanonýra Jana Kollera (50).

Nečekaný závěr: Žádost o ruku!

Dokument nabízí hodně nepříjemných vzpomínek a chvil, kdy si Soukalová prošla peklem. Přesto se konec nese v pozitivním duchu. V závěru totiž Gábina prozradí, že ji přítel Miloš požádal o ruku a chystají svatbu! Přitom se ještě v nedávném rozhovoru Blesku dušovala, že svatbu ani další dítě nechce... „Po tom, co mám za sebou, na ní nelpím. Určitě to není nic, na co bych spěchala,“ tvrdila Soukalová. Patrně ale i v tom momentě mlžila, aby před premiérou nevystřílela všechny náboje svého filmu…

Video
Video se připravuje ...

Celebrity na premiéře filmu: Soukalová přišla na koberec v biatlonovém dresu. isportTV

Fotogalerie
70 fotografií