S autorským projektem D.Y.K., který se uskuteční pod názvem Dykuvzdání, zamíří letos 27. listopadu do největší české haly. A při focení plakátu se rozhodl nebývale odvázat!

Pocity a emoce

„Když jsme přemýšleli nad vizuálem, napadlo mě, že i lidské tělo vlastně tvoří takový kmen, základ, z něhož mohou vyrůstat pocity a emoce,“ řekl Dyk s tím, že jeho odhalená hruď má souvislost s celým pojetím plánovaného koncertu. „Bez oblečení má to tělo-kmen svou čistotu a zároveň nabízí možnost na něj promítnout i barvy nebo ornamenty, které vyjadřují další pocity,“ vysvětlil.

S kůží na trh

Fanoušci Vojty Dyka přivítali odhalené snímky o to víc, že soukromí si zpěvák přísně hlídá a nepoužívá ani sociální sítě. „Poprvé jsem nabídl svoje tělo jako plátno pro plakát, který je barevný, zábavný a hravý, protože doufám, že takový bude i koncert Dykuvzdání,“ dodal Dyk.

Pro koncert má připraven program, v němž se objeví nejen skladby ze stávajícího repertoáru, ale i řada nových písniček, na nichž průběžně pracuje mj. s držitelem Grammy Ondřejem Pivcem (40).

Koncert ve Sněmovně

Nyní se Dyk navíc rozhodl chopit nezvyklé příležitosti: V rámci oslav dvoustého výročí narození skladatele Bedřicha Smetany (†60) totiž zazpíval přímo v jednacím sále Poslanecké sněmovny, který se na jeden den změnil ve velkolepou koncertní síň.

Video
Video se připravuje ...

Vojta Dyk nazpíval Heroes od Bowieho pro Děti Nagana. Bontonfilm

Fotogalerie
26 fotografií