Už v pondělí přinese Blesk speciální rozhovor, zřejmě nejotevřenější zpověď Felixe Slováčka, ve kterém se hudebník nevyhýbá ani nejcitlivějším tématům, jako jsou alkoholismus Dagmar Patrasové (67) či těžká nemoc dcery Aničky (28).

Nechce se léčit

Právě kvůli dceři prý legendární saxofonista doufal, že by jeho žena mohla jít do sebe, připustit si, že má s pitím problém, a vyhledat odbornou pomoc. „Myslel jsem, že přijde a řekne – Aničko, já ti udělám radost, ať to nemáš v životě tak těžký, půjdu za panem doktorem poradit se. Ale ne...“ lituje Felix s tím, že Dádin problém přetrvává a on už naprosto neví, jak ho řešit.

Musí se šetřit

Mámu Dádu, která v posledních letech už dvakrát pod vlivem alkoholu bourala a opakovaně byla v nemocnici s poraněními hlavy po záhadných pádech, podle Felixe dcera moc nevyhledává. Zřejmě proto, aby ušetřila svůj organismus zbytečným stresům, které jejímu stavu neprospívají. „Já jsem s Aničkou v pohodě, voláme si, scházíme se, říkáme si co a jak. S mámou nekomunikuje skoro vůbec,“ přiznává Slováček, který s dcerou plánuje i dovolenou.

Věří na zázraky

S dcerou se Felix snaží trávit maximum času, její zdraví je pro něj alfou a omegou. „Dokonce jsem byl v Brně na Žlutém kopci, kde mám známé doktory. A ti mi řekli – Felixi, my jsme tady zažili skutečné zázraky! To je jediné, co teď můžu říct. A hlavně chci Aničce popřát hodně štěstí, protože bez toho to prostě nevybojuje. A ona je bojovnice, takže věřím, že se k tomu přikloní i něco shora. Věřím na zázraky,“ dodává Slováček.

Video
Video se připravuje ...

Patrasová a Slováček v Blesku: Kvůli Aničce se vyhýbáme lidem! Luboš Procházka

Fotogalerie
113 fotografií