Anička je velkou milovnicí dobrého jídla, sama je i skvělou kuchařkou. A tak, když s přítelem hledali, kam na pár dní odletět, Neapol byla jasná volba. 

Vždycky, když někam cestuji, cítím neskutečnou vděčnost za to, že je to vůbec možné. Po všech stránkách. Je to takový dar, moci vidět jiné kultury, země, moře, oceány… jíst jiné jídlo, slyšet jinou hudbu… Miluju to. Ráno snídat v Praze, odpoledne obědvat v Itálii…,“ rozplývá se po návštěvě města v jižním cípu Itálie zpěvačka. 

Dvojice si nejvíc užila jídlo. „Myslela jsem si, že z Neapole najdu aspoň jednu fotku, kde jsem já, jak si užívám špinavé ulice, hluk,chaos, slunce… ale ne, na 90% fotkách je žrádlo. Protože… žrádlo = láska,“ má jasno Slováčková

Video
Video se připravuje ...

Anička Slováčková: Přerušila léčbu rakoviny! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

S rakovinou bojující herečka si ale neodpustila tradiční rčení: „Vidět Neapol a zemřít.“ Naštěstí toto rčení nevzniklo z toho, že je Neapol krásná, ale proto, že námořníci putující do Neapole trpěli často syfilisem. Nákaza se šířila, a protože se nemoc ještě nedala léčit, tak lidi umírali. Takže viděli Neapol a zemřeli. 

Každopádně ve spojení s Aničkou, která svádí lítý boj s rakovinou plic, má člověk z těchto slov husí kůži. „Užívat si každičký den, jak jen to jde. Díky za ty dary, živote,“ dodala sympatická umělkyně. 

Fotogalerie
99 fotografií