Hudebník teď Blesku prozradil, proč řekl stěhování jasné ne. „Vyděsil jsem se k smrti!“ svěřil Blesku bez okolků Kocáb, jaká byla jeho první reakce, když mu bývalá partnerka přednesla nápad odstěhovat se i s jejich synem z Česka.

Zatvrdil se

„Udělala by z něj muslima! Chtěli se odstěhovat někam do islámského světa. Ne že bych proti nim něco měl, jsem v tomto až protivně liberální. Ale přece jen mít svého syna najednou v úplně jiné islámské kultuře, protože její manžel je Turek, tak jsem si říkal, že to ne,“ prozradil muzikant jeden z důvodů, proč se rozhodl s odstěhováním nesouhlasit.

Celkem zarážející reakce od politika, který je celoživotním obhájcem lidských práv a rovnosti...

Kulturní rozdíly ale podle Kocába nebyly tím nejzásadnějším, co mu vadilo. „To horší a na prvním místě bylo, že bych ho vlastně ztratil! Říkal jsem, že jsem ochoten leccos, ale toto tedy ne. Takže jsem se zatvrdil,“ nemá problém přiznat milující čtyřnásobný otec, jehož je David nejmladším potomkem.

Jako ve filmu

Možné stěhování na Kypr, přesněji do Severokyperské turecké republiky na severovýchodě ostrova, tedy přitom řešili nejen bývalí partneři a rodiče malého Davida, Lejla si na pomoc přizvala dokonce právničku! „Během jednání jsem paní advokátce položil otázku, jak by se zachovala, kdyby jí chtěli odtáhnout dítě na jiný konec světa. Začala pokoktávat a řekla, že ona je žena,“ převyprávěl Kocáb s poznámkou, že v tomhle rázem »gender« přestal platit.

A tak vstal a odešel z rozjednané schůzky, což prý ještě nikdy neudělal. „Bylo to jako ve filmu. Neotočil jsem se. Obě dámy za mnou vyběhly a pořád za mnou běžely, já se ale neotočil. Skrečoval jsem to jednání normálním regulérním odchodem uprostřed. Ony viděly, že s tím nic nepořídí, a celé se to sbalilo,“ uzavřel Kocáb.

Střet dvou náboženství

Kocáb nemá přímé obavy, že by Lejla s Volkanem chtěli, aby David konvertoval k islámu, ale... „Když v tom prostředí žijete... Vezměte si – kdyby šel do školy, tam to celé jede. Speciálně jejich školy vedou děti velmi nábožensky. Nechci proti tomu vůbec vystupovat, ale je to úplně jiná kultura. Navíc jsem synem evangelického faráře a říkal jsem si, že najednou by došlo k velkým různicím,“ řekl hudebník a bývalý politik na vysvětlenou.

Bere si i její děti

Bývalé partnerce se nicméně snaží v rámci možností vycházet vstříc. „Střídavou péči nemáme. Lejla si vydobyla, že syna bude mít ona, já si ho ale hodně beru. Takže někdy to tak i vypadá a mám ho opravdu hodně. Koneckonců Lejla má čtyři děti, takže jí to někdy i pomůže. Nemáme vůbec žádný problém. Davídek je se mnou rád. Někdy si dokonce beru i její děti,“ prozradil Kocáb s tím, že ke své bývalé lásce skutečně nechová žádnou zášť.

 

Video
Video se připravuje ...

Michael Kocáb zarazil stěhování expartnerky Abbasové na Kypr: Scéna jako z filmu Kisa Císařová, Daniel Kristl

Fotogalerie
32 fotografií