Žilková Rakušanovi vzkaz adresovala v neděli ráno po bezesné noci. „A dost! Včera vtrhla Policie ČR do domu Agáty, aby našla Rózu v pohodě u večeře," lamentovala. „To vše na příkaz Jaromíra Soukupa. Pane Rakušane, takhle úkolujete policii? Není důležitější hledání opravdového nebezpečí pro občany? Proč policie nekontaktovala matku a raději vtrhla do domu a vyděsila dítě i s profi chůvou?" napsala herečka na svůj instagram.

Rakušanova odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „Podle některých jsem jako ministr vnitra neschopný, podle jiných zase všehoschopný. Čeho určitě schopný nejsem, je úkolování policie, co má, nebo naopak nemá dělat. Policie ví, jaké jsou její povinnosti. Laická veřejnost o tom má pořád zkreslené představy, jak zjišťuju i během svých Debat bez cenzury," přihřál si ministr svou politickou polívčičku.

„U vás, paní Žilková, vzhledem k tomu, že byl váš exmanžel ministrem zahraničí a obrany, bych očekával větší vhled do kompetencí představitelů vlády. V každém případě vám všem upřímně přeji co nejpoklidnější dořešení všech rodinných sporů," neopomněl necitlivě a negentlemansky dloubnout do hereččina rozvedeného manželství s Martinem Stropnickým, Rakušanovým politickým oponentem.

Bitva mezi Soukupem a rodinou Agáty Hanychové, se kterou se s těžkosmi potýkající se podnikatel přetahuje o kompetence při hlídání dcery Rozárky, zuří již několik dní. Hanychová totiž se svými dalšími dvěma dětmi Kryšpínem a Miou vyrazila na jarní prázdniny do Paříže, a protože jí nebylo dovoleno vzít s sebou i Rozárku, svěřila ji na hlídání své matce Žilkové. Od té doby Soukup pění, že Žilková jako babička nemá jeho dceru co hlídat, a tvrdí, že ani neví, u koho jeho dcera je. Právě proto se prý obrátil na policii.

Video
Video se připravuje ...

Inflace je nižší než ke konci vlády ANO! Těhotná Agáta přišla o řidičák! A tlak na Izrael sílí. Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
14 fotografií