Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Plejáda politiků na biatlonu: Dorazili Pavel, rozesmátý Fiala i Rakušan či Kupka s dcerami

  • Autor: simao,ČTK - 
    18. 2. 2024
    19:05

    Fanoušci biatlonového mistrovství světa v Novém Městě na Moravě v neděli zažili poslední dva závody s hromadným startem. Českou radost nepřinesly, davy lidí však přitáhly. A na tribunách se objevila i plejáda politiků. Nechyběl prezident Petr Pavel ani premiér Petr Fiala (ODS). Vicepremiér Vít Rakušan (STAN) vyvezl dceru Agátu, kterou má z prvního manželství, rovněž s dcerou dorazil i Martin Kupka (ODS).

  • 1.Fiala se Stanjurou

    Petr Fiala (ODS) hýřil dobrou náladou a návštěvu Nového Města na Moravě si užíval.

    „Sledovat nejlepší biatlonisty světa ve zmodernizované Vysočina Areně pro mě bylo krásným zážitkem. Děkuji organizátorům i fanouškům za vytvoření báječné atmosféry a českým závodníkům za dobrou reprezentaci během celého mistrovství,“ uvedl na facebooku premiér.

    „Rekonstrukce Vysočina Areny je dobrým příkladem toho, jak může investice do sportovní infrastruktury oživit region. Vysočina Areně přeji mnoho dalších povedených akcí a věřím, že bude sloužit dobře všem, kteří přijdou sportoviště využít,“ dodal Fiala, se kterým na tribuně stanul i šéf státní kasy a kolega z ODS Zbyněk Stanjura.

  • 2.Pavel dorazil z Mnichova

    V teplém kabátu korzoval Fiala kolem tribun a potkal se i s dalším z prominentních politických hostů - z bezpečnostní konference v Mnichově, na které se setkal i s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským, se totiž vrátil prezident Petr Pavel.

    „Neuvěřitelná atmosféra! A jasný důkaz, že je lepší se setkávat u toho, co nás spojuje, než se hádat o tom, co nás rozděluje! Blahopřeji všem k vynikajícímu šampionátu. Byl jsem takto na biatlonu poprvé, ale určitě ne naposled!“ věří Pavel.

    Toho po areálu doprovodil jako šéf českého biatlonového svazu Jiří Hamza, tak i předseda Mezinárodní biatlonové unie Ole Dahli.

    Video  Zelenskyj se v Mnichově sešel s Petrem Pavlem: Děkoval Česku za balíčky pomoci Ukrajině.  - Sociální síť X - Volodymyr Zelenskyj
    Video se připravuje ...

  • 3.Kupka s dcerou

    „Už jsme zase nachystaní! Dnes by to mohlo cinknout!“ věřil ministr dopravy Martin Kupka (ODS), kterého do publika doprovodila i dcera Adriana, s níž během zimy nejednou vyrazil sám na běžky.

    Kupka věřil marně, střelecký český zmar na střelnicích odsoudil české reprezentanty k bojům daleko za stupni vítězů.

  • 4.S dcerou i Rakušan

    Mezi fanoušky zamířil i vicepremiér Vít Rakušan (STAN). Taktéž jeho doprovodila dcera Agáta. „Fandili jsme, co to šlo,“ prohodil na facebooku ministr vnitra.

  • 5.Pekarová s manželem

    Nedělní závody přinesly přitom divácky daleko příznivější podmínky, než tomu bylo před týdnem. A tak otužilý prezident Petr Pavel procházel mezi lidmi jen v košili a lehké bundě, schovávat se před deštěm nebylo třeba.

    Jiné zážitky má z Nového Města předsedkyně Poslanecké sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Ta vyrazila na biatlon právě minulý víkend. „Z nedělního mistrovství světa v biatlonu. Perfektní atmosféra a závody deštivému počasí navzdory. Většinou koukáme v telce, ale takhle naživo biatlon neměl chybu,“ napsala k fotce s manželem Tomášem, kterou se na sociální síti pochlubila na začátku tohoto týdne.

  • 6.Přes 210 tisíc fanoušků

    Biatlonové mistrovství světa v Novém Městě na Moravě navštívilo během devíti závodních dní 210 681 fanoušků. Divácký rekord dál drží šampionát v Ruhpoldingu v roce 2012, kam dorazilo 240 tisíc příznivců. Návštěvnost letošního mistrovství světa překonala o téměř deset tisíc fanoušků šampionát na Vysočině z roku 2013, informovali organizátoři po skončení MS.

    „Chci fanouškům poděkovat. Samozřejmě jsme to jako na minulém mistrovství kombinovali se školními dny, protože v ty hluché dny bychom arénu nevyprodali. To ale nevyprodá nikdo na světě. Myslím, že je nepodstatné, jestli přišlo 190 tisíc nebo 204 tisíc. Lidé byli neuvěřitelní. Na to, že jsme do mistrovství světa jezdili špatně a nedařilo se nám, tak to, co tady bylo, bylo peklo,“ řekl šéf biatlonového svazu Hamza.

    Šampionát v Novém Městě na Moravě překonal loňské mistrovství v Oberhofu, kam přišlo dohromady 150 tisíc fanoušků. „Myslím, že je to hra čísel. Nemá smysl to řešit. Byl jsem strašně mile překvapený ohlasy v pátek během vyhlášení Síně slávy. Devadesát procent lidí za mnou chodilo a říkali něco v tom smyslu, že to bylo peklo. Divácká kulisa je tady dnes jednoznačně nejlepší ze všech stadionů na světě,“ dodal Hamza.

    Sportovní zpravodajství z MS v biatlonu najdete na iSport.cz

    Biatlonové ministrovství světa v Novém Městě na Moravě (17. a 18.2.2024) Biatlonové ministrovství světa v Novém Městě na Moravě (17. a 18.2.2024) | ČTK / Svoboda Jaroslav
    Biatlonové ministrovství světa v Novém Městě na Moravě (17. a 18.2.2024) Biatlonové ministrovství světa v Novém Městě na Moravě (17. a 18.2.2024) | ČTK / Svoboda Jaroslav

roxin ( 20. února 2024 07:40 )

Ten se jenom dere, ale ten český estébák už u koryta je!

Uživatel_5486376 ( 20. února 2024 06:23 )

Ne jenom fotr i on je komunistický agent že Pražáků

naidka ( 19. února 2024 08:34 )

Rozesmátý fialka v hubertusu po dědečkovi. 😁

roxin ( 19. února 2024 07:34 )

Na tom až tak nezáleží jaký pózuje estébák jestli český nebo slovenský, estábák jako estébák je to jedno!!! 😃

roxin ( 19. února 2024 07:30 )

Když jsem byla malá tak byla taková říkanka "KDYŽ SE SMĚJÍ A NEVÍ ČEMU PODOBAJÍ SE PŘIHLOUPLÉMU" a jak je vidět už tenkrát se vědělo že se to může používat i v táto totalitě!!! 😃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa